Kongsvinger-MS 4-3 sd

(0-3, 0-0, 3-0, 1-0)

Oppdatert: (19.10.2017)

Sist MS spilte mot Kongsvinger ble det et forsmedelig nederlag på overtid, og det skulle ikke gå bedre denne gangen. Men det så veldig lyst ut etter første periode, kanskje faktisk litt for lyst. Etter noen forsiktige åpningsminutter klinket Matt Van Voorhis inn 1-0 med et meget bra skudd åtte minutter før pause. Etter dette tok MS fullstendig over, og Jesper Hoel lurte inn en ny puck fra bak mål fire minutter senere. Da Jonas Berglund fikk inn en ny fulltreffer i periodens sluttminutt så alt ut til å gå på skinner, og det er ofte farlig i ishockey.

MS spilte ingen stor andreperiode, men hadde stort sett god kontroll med unntak av et svakt power play der vi slapp til Kongsvinger med to store målsjanser. Da trodde man kanskje dette skulle gå veien, men da vertene sjokkåpnet tredjeperioden med redusering etter 14 sekunder ante vi uråd. Med ni minutter igjen på klokka kom neste redusering, og sluttminuttene ble i overkant spennende. Med ett minutt igjen tok hjemmelaget ut målvakten, og MS kom alene gjennom mot tomt mål uten å få pucken innenfor stengene. Et øyeblikk som nok vil gå igjen i manges mareritt i natt, etter at en Kongsvingerspiller etterpå fikk stå uforstyrret på mållinjen bak Martin Surek og utligne med tre sekunder igjen av ordinær tid.

En slik avslutning kan ta motet fra de fleste, men MS spilte seg likevel til store målsjanser i forlengningen også. Men det lå litt i luften at Kongsvinger skulle avgjøre dette, og i likhet med forrige gang ble det den tidligere MS-spilleren Christoffer Berger som satte den siste pucken. Denne sesongen har så langt svingt voldsomt, fra store oppturer til ditto nedturer. I dag var vi tre sekunder unna femteplass på tabellen, og det er en mager trøst at det ene poenget i hvert fall sendte oss over sluttspillstreken igjen. Men MS har reist seg etter blytunge nederlag tidligere i sesongen, og vi håper at de gjør det samme igjen allerede i søndagens prestisjetunge nabokamp mot VIF i Manglerudhallen.