Lørenskog-MS 3-5

(1-2, 0-1, 2-2)

Oppdatert: (24.10.2017)

Ved forrige møte mellom MS og Lørenskog tapte MS knepent, etter å ha dominert stort. I motsetning til i fjorårets sesong har MS denne høsten tatt de fleste av sine poeng på hjemmebane, og sto med kun en borteseier mot VIF før kveldens kamp. Også i kveld kom MS godt i gang, Steffen Ratejczak fikk en pasning fra bak mål og sendte laget sitt i ledelsen før halvannet minutt var spilt. Etter sju minutter kom Fredrik Hagberg Jørgensen i turbofart alene mot keeper og doblet ledelsen. Tre minutter senere var det hjemmelagets tur, da en av deres nye importer gikk kjøkkenveien etter en feilpasning i MS-forsvaret i forkant.

Lørenskog presset på for en utligning i slutten av første og begynnelsen av andre periode. Lørenskog var tidvis også farlige på kontringer, og Martin Surek hadde flere gode redninger. Ved en anledning var han nesten utspilt da en spiller kom alene rett fra fryseboksen, men lyktes likevel med å slenge ut snappen og hindre scoring. Men etter hvert flyttet MS opp spillet, og litt over halveis i kampen dukket en viljesterk Michael Stenersen opp fra venstrekanten og økte MS sin ledelse igjen. Etter dette styrte MS kampen fullstendig i noen minutter, men uten at de lyktes med å punktere kampen helt før den tredje perioden.  Med tomålsledelse til siste pause var vi forberedt på en ny dramatisk avslutning med nervene i helspenn.

I tredje periode fikk MS igjen en kanonåpning da det var Sam Coattas tur til å finne kjøkkeninngangen. Med 4-1 etter bare et drøyt minutts spill så det veldig lyst ut, selv om vi har erfart hvor fort ting kan snu i ishockey. Men MS tar ingenting for gitt lenger, og kjempet knallhardt i hvert eneste bytt. Etter seks minutter ble vi muligens litt offensive i et undertall, og hjemmelaget kontret inn et nytt reduseringsmål. Begge lagene leverte en arbeidsinnsats det sto respekt av, og Lørenskog gjorde vel på mange måter en bedre kamp enn da de slo oss sist. Men MS holdt unna, og med to og et halvt minutt igjen kom Jesper Hoel alene mot tomt bur. Med tidligere erfaringer i minne valgte han å spasere nesten inn i målet før han lot pucken skli sakte over mållinjen. Pasningen kom fra Michael Stenersen, som med den har passert fjorårets poengfangst fra Sparta. Ingen tvil om at sarpingen blomstrer i MS-drakt.

Etter denne scoringen sluknet MS kanskje litt for tidlig igjen, og lot Lørenskog redusere da i underkant av to minutter gjensto. Heldigvis tok de seg inn og reddet som fortjent med seg alle tre poengene fra denne kampen. Dette var en meget viktig borteseier, vi beholder femteplassen og sikrer oss en liten luke til flere av lagene bak før vi skal ut i en lang rekke kamper mot tøff motstand. Frisk tok tilbake serieledelsen i kveld, og kommer på besøk til Manglerudhallen allerede på torsdag. Vi håper å kunne by på en liten overraskelse i den kampen, og underholdningsverdien er det sjelden noe å si på når MS byr opp til dans.