MS-Kongsvinger 4-3

(2-1, 0-1, 2-1)

Oppdatert: (23.11.2017)

MS har gått på to av sine mest forsmedelige tap mot Kongsvinger denne sesongen, begge ganger i spilleforlengelse. Spesielt den siste var tung å svelge, med utligning tre sekunder før slutt. MS var fullstendig klar over at de måtte jobbe knallhardt for seieren i kveld, mot et lag som slo Frisk på bortebane i forrige kamp. Den første perioden ble meget underholdende, med to lag som ville veldig mye fremover på banen. 16-16 i skudd i en periode er sjelden kost. Det ble MS som åpnet målkontoen etter åtte minutter, Michael Stenersen kunne nesten spasere inn med pucken etter et fint samspill som involverte de fleste grønne på isen. Stenersen pådro seg senere en smell i hodet, men kom heldigvis tilbake i kampen med gitter.

Seks minutter senere spilte gjestene 5 mot 3, og da ble det for tungt for MS å stå imot presset. Kun få sekunder etter utligningen pådro Jonas Løken seg en utvisning for takling bakfra, og måtte forlate kampen. Kongsvinger fikk dermed spille i overtall nesten ut perioden, men her jobbet MS godt med først to og siden en mann mindre på isen. Og snaue to minutter før pause kom Dylan Richard alene gjennom mot gjestenes målvakt. Vår gullhjelm gjorde ingen feil, og etter mange minutter i undertall kunne MS si seg godt fornøyd med å gå til pause med ettmålsledelse.

Også i andre periode pådro vi oss flere utvisninger, og Kongsvinger utnyttet til slutt den ene og utlignet igjen fire minutter før den siste pausen. Drøye minuttet ut i tredje periode tok gjestene ledelsen for første gang i kampen, etter at MS slet veldig med å klarere pucken ut. Akkurat da var det lett å forestille seg enda et tap av det verste slaget mot Kongsvinger, men gutta trodde fortsatt på seier og kjempet seg tilbake i kampen igjen. Vi hadde allerede scoret i undertall, og seks minutter ut i perioden fikk vi også uttelling i power play. Igjen viste hjemmelaget frem fint samspill, og Jonas Berglund satte til slutt inn en retur ved stolpen. MS har tatt store steg i overtall denne sesongen og ligger på en tredjeplass i ligaen i power play. Tre minutter senere hadde gjestene pådratt seg en avventende utvisning, og Dylan Richard fant frem en av sine spesialiteter og styrte inn et skudd med ryggen mot mål.

I sluttminuttene bølget spillet frem og tilbake, og med de forrige møtene mellom de to lagene i tankene virket egentlig det meste mulig. Med dropp i egen sone føltes de siste 17 sekundene som en evighet, men endelig trillet pucken vår vei og vi kunne feire vår første seier for sesongen mot Kongsvinger. Det vil være en kraftig overdrivelse å si at vi hadde full kontroll på denne kampen, men gutta viste stor lagmoral og tre viktige poeng ble igjen på Manglerud. Dermed krøp vi nok en gang opp på femteplass foran VIF og Oilers på tabellen idet vi passerte halvspilt serie. På søndag setter vi igjen kursen mot Furuset Forum, der vi skal kjempe for vår tredje strake seier mot  Vålerenga. Naborivalen tok to poeng borte mot Sparta i kveld, dermed er det kun innbyrdes oppgjør som skiller våre to lag før søndagens spennende bortekamp.