MS-Sparta 6-7 sd

(3-1, 1-1, 2-4, 0-1)

Oppdatert: (06.12.2017)

MS har flere spillere ute med sykdom og langtidsskader, i tillegg til spillere på U20-landslaget. Det var derfor en tynn stall som stilte til start mot Sparta i kveld, og vi var spent på hvordan dette ville slå ut. Første periode bød gutta på en positiv overraskelse, MS tok ledelsen midtveis i perioden ved Peter Lindblad i overtall, og økte den på et fint raid av Sander Boroczky et par minutter senere. Så glapp konsentrasjonen litt, og Sparta kunne kontre inn reduseringsmålet like etterpå. Men mot slutten av perioden var MS virkelig på offensiven, og doblet sin ledelse ved Jonas Berglund snaue minuttet før pause.

Fem minutter ut i andre periode klinte Dylan Richard til med et skudd som fra motsatt side av banen klart så ut til å være inne. Dommeren vasket i første omgang ut, og vi måtte vente flere minutter på videodømming mens spillet gikk videre. Etter å ha sett reprisen skiftet også dommeren mening og målet ble korrekt godkjent. Åtte minutter før siste pause reduserte Sparta, flere scoringer ble det ikke i en litt rotete midtperiode.

Den tredje perioden ble mildt sagt innholdsrik. Sparta bommet først på straffeslag, for så å redusere med en styring få sekunder senere. Da var enda ikke tre minutter spilt av perioden, og poengene hang i en tynn tråd for MS. Men halvannet minutt senere så det igjen lyst ut, da Peter Lindblad kom på en kontring og satte pucken inn via en Spartaspiller. Det begynte imidlertid å bli tydelig at vi hadde få og slitne spillere, og i løpet av et par minutter hadde Sparta svart med to litt for enkle scoringer. MS-produktet Niklas Roest var tilsynelatende overalt i denne kampen, han sto bak utligningen og med sju og et halvt minutt igjen av ordinær spilletid sende han laget sitt i ledelsen.

Akkurat da virket det usannsynlig at slitne MS-spillere skulle slå tilbake, men i sluttminuttene viste de igjen lagmoral og gjorde nettopp det. Matthew Van voorhis tok seg veldig god tid med siktet, og traff blink i power play med to minutter og to sekunder igjen. Etter to lange minutter var det ene poenget sikret, i en kamp der vi også kunne tatt alle eller ingen.

I spilleforlengelsen dukket Niklas Roest opp igjen og sørget for at det ble med det ene poenget for MS. I denne kampen er vi tidvis strålende offensivt, og seks mål bør normalt holde til seier med god margin. Men dette var ikke målvaktenes kamp, spesielt ikke i tredje periode som endte 2-4 etter 3-8 i skudd. På torsdag får vi besøk av serielederen Storhamar, som med en lang seiersrekke virker nesten utilnærmelige om dagen. Til den kampen må den defensive delen av spillet bli vesentlig bedre om vi skal ha noen muligheter. Samtidig håper vi at gutta fortsetter å lage målfest foran egne supportere. Vi kan gå til denne kampen uten noe stort forventningspress, noe som forhåpentligvis vil være en fordel for oss.