MS-Kongsvinger 5-1

(4-0, 0-0, 1-1)

Oppdatert: (25.1.2018)

MS kunne ta enda et stort steg mot sluttspillplass med en seier over Kongsvinger i dag, men kveldens gjester hadde gitt oss kamp til døra i de fleste kampene så langt. Denne gangen tok MS kommandoen fra start, og allerede et drøyt kvarter ut i kampen hadde gutta plassert fire pucker bak vår gamle venn Andrew Hare i Kongsvingers mål. Mathias Trygg åpnet målkontoen etter flott samspill med Michael Stenersen. Christer Simonsen doblet ledelsen med et velplassert skudd fra blålinjen, før våre poengkonger Dylan Richard og Peter Lindblad samarbeidet om det tredje målet. Så fikk MS vist frem overtallsspillet sitt igjen, da Sam Coatta styrte inn en puck fra Peter Lindblad.

MS hadde dermed fått kampen dit de ville allerede etter første periode, men i den andre ble det mye rot og tull på isen. MS var ikke helt påskrudd til denne perioden, men holdt likevel tett bakover etter flere gode redninger fra Kris Joyce, som i denne kampen var tilbake på sine velkjente 96%.

Først i overkant av seks minutter ut i tredje periode klarte gjestene å overliste Joyce med et dekket skudd. Kongsvinger viste friskere takter utover i kampen etter en tam start, men MS løftet seg akkurat nok mot slutten til å forhindre en spennende avslutning. En fotrapp Michael Stenersen fastsatte etter hvert sluttresultatet til 5-1 for MS, som dermed rundet 50 poeng etter kveldens runde.

I kveld gikk de fleste resultatene vår vei, Stjernen og Lørenskog tapte sine kamper og er henholdsvis 13 og 11 poeng bak MS. Det betyr at MS kan få sin første mulighet til å sikre sluttspillplassen allerede i bortekampen mot VIF på søndag. Samtidig blir dette kanskje vår siste mulighet til å få kontakt igjen med naboklubben, som også tapte sin kamp i kveld. Vi er nå sju poeng bak sjetteplassen, og kan krympe den avstanden til fire poeng med seier på søndag. Vi har fortsatt et håp om å bli best i byen, og oppfordrer alle våre venner og supportere til å heie frem gutta våre i Furuset Forum på søndag!