Stjernen-MS 4-5

(2-0, 1-2, 1-3)

Oppdatert: (27.2.2018)

Stjernen kjempet med kniven på strupen for den siste sluttspillplassen i kveld, og måtte ha alle tre poengene i tillegg til hjelp fra Vålerenga. For MS sin del var dette en siste oppkjøring før kvartfinalene, og mange av klubbens tilhengere var nok vel så spente på kunngjøringen av motstander etter kampen. Men dette skulle bli en virkelig dramatisk forestilling der MS startet som statister, men til slutt inntok hovedrollen når den siste plassen skulle fordeles. I begynnelsen av kampen så man tydelig hvilket lag som spilte sesongens for dem viktigste kamp. Stjernen var helt klart friskest ut av startblokkene, og ledet fortjent 2-0 før MS kom mer med i spillet. I sluttsekundene av første periode hadde MS en puck som trillet på mållinjen, og det måtte tre dommere og en videotape til for å konstatere at pucken ikke var inne.

I andre periode var MS bedre med fra start, men slet lenge med uttellingen. Isteden var det hjemmelaget som kontret inn 3-0 godt og vel midtveis, og med ledelse til VIF mot Lørenskog begynte det virkelig å se bra ut for de rødkledte. Men MS begynte så smått å gjøre seg fortjent til en scoring, og etter snaue tretten minutter av perioden kom den endelig da Christer Simonsen klinket pucken inn bak en sprellende målvakt. Etter dette begynte hjemmelaget å spille det man kan kalle kvalikhockey. Nervene så ut til å ta overhånd, og blir man redd for å tape er veien dit ofte kort. Det er nettopp dette som ofte gjør kvalifisering til en påkjenning for nervene, der snakker vi av egen erfaring. MS på sin side kunne spille helt uten nerver i denne kampen, og seks minutter før siste pause markerte en opplagt Matt Van Voorhis med tydelig kroppsspråk at han ville ha pucken. Den fikk han, og takket for tilliten ved å klinke inn en ny redusering bak Tommy Johansen.

Stjernen startet tredje periode i overtall, og VIF ledet fortsatt i Forum. Men hjemmelaget fikk ikke den doblingen de håpet på, isteden ble det MS som utlignet i power play ved Peter Lindblad etter 2.49. Hjertene sank hos de røde, men etter 3.58 var de i himmelen igjen da de svarte med et nytt ledermål. Etter dette skapte MS lite i en lang periode, men på slutten tok man som vanlig ut målvakten i et siste forsøk på utligning. Dette lyktes til Stjernens fortvilelse, Chris Calnan fant nettmaskene med kun 1.11 igjen på klokka. Og nå var det Stjernen som måtte ty til samme grep, og ta ut målvakten som man sjelden gjør på 4-4. Men ett poeng var verdiløst for hjemmelaget i kveld, dermed hadde de intet valg. I Furuset Forum satt spente Lørenskogspillere som allerede hadde tapt sin kamp. På direkten kunne de se MS sende dem til sluttspill ved å avgjøre kampen i tomt mål 26 sekunder før slutt. Fortvilte Stjernenspillere var nok til syvende og sist glade for at de slapp å spille forlengning og straffer i denne kampen.

MS har selv vært på begge sider av slike drama, og vet hvordan de andre lagene har det i kveld. Denne gangen føltes det veldig godt å kunne stå litt på utsiden, og samtidig levere en knallsterk opphenting og avslutte serien på en god måte. Vi ender på 58 poeng, kun ett poeng bak rekorden vår fra 2010 da det var flere kamper. Vi tar sjuendeplassen med 12 poengs klaring, og ender som tabellnabo med seiersvante Stavanger Oilers kun sju poeng foran. Men nå begynner det vi har jobbet for hele sesongen, og denne gangen er vi ikke fornøyd med bare hederlige resultater i kvartfinalene. Siden 1982 har vi vært med i tre sluttspill og vunnet kun en kamp til sammen. Denne statistikken er det på tide å endre på, og i kvartfinalene venter Sparta. Vi har tatt sju poeng mot sarpingene denne sesongen, med et tomålstap som vårt dårligste resultat. De to siste sesongene har vi hele seks seire på ti kamper mot de blåkledte. Men Sparta har imponert med sølvmedaljer i serien i år, og blir en meget sterk motstander for MS. Alt bør likevel ligge til rette for jevne kamper med høyt tenningsnivå og mye folk på tribunen. Første kamp spilles i Sparta Amfi på torsdag, og første hjemmekamp på lørdag. Vi gleder oss!