MS-Sparta 2-3 sd

(0-0, 0-2, 2-0, 0-1)

Oppdatert: (03.3.2018)

MS kom til kveldens kvartfinale med ledelse 1-0 i kamper, og det er faktisk første gang på 36 år vi har ledet en sluttspillserie. Alle sesongens kamper mot Sparta har vært jevne, med unntak av den vi vant med 5-0. Og det ble en jevn og dramatisk forestilling i kveld også. Det kom mye skudd i begge retninger i første periode, men ingen av dem fant veien til nettmaskene. MS spilte 5 mot 3 i slutten av perioden, men altså uten uttelling. Og svakt overtallsspill skulle bli et problem for oss mye av denne kvelden.

I andre periode startet vi med nesten fire minutter i undertall, og det kom vi oss godt gjennom. Men det kostet krefter, og gjestene scoret isteden to kjappe etter at vi ble fulltallige. MS hadde lite å by på offensivt, og skapte heller ikke stort i power play. Sparta var det klart beste laget på isen i denne perioden, men oppførselen hos enkelte i spillerboks og i pausen er et annet kapittel. Sjur Robert Nilsen er ingen barnehageonkel, selv om det kan virke sånn iblant. Men han har tatt oppgjør med egne spillere før, og kan trygt gjøre det igjen etter kveldens kamp. De involverte vet selv hvem de er, og våre spillere lar seg heldigvis ikke provosere.

I tredje periode fortsatte MS å jage en redusering, og etter snaue tolv minutter kom endelig uttellingen i overtall. Sam Coatta feide pucken oppunder nettaket etter en pasning fra Dylan Richard. Det så lenge ut til å stoppe der, men i sluttminuttet tok vi ut målvakten i et siste forsøk på utligning. 17 sekunder før full tid var det Dylan Richards tur til å klinke pucken opp i nettaket, halve tribunen jublet mens dommer vasket ut målet i første omgang. Med målkamera på plass var vi fra vår side av tribunen ganske sikre på at den ville bli godkjent, og når barna bak sekretariatet ser på bildene og jubler er det alltid et sikkert tegn. Dommeren innså feilen og det var klart for enda et nervedrama i sudden death.

Denne gangen ble det ikke så langvarig som sist, etter 5.42 fikk Sparta inn en puck fra venstrekanten og utlignet dermed til 1-1 i kamper. Det føles selvsagt litt tungt i kveld å ryke etter enda en sterk opphenting, men gutta våre viser igjen mot slutten av kampen hvor mye som bor i laget med å ta det til sudden selv på en ikke spesielt god dag. Nå skal vi rette blikket fremover mot neste kamp som spilles i Sarpsborg på mandag. Begge lag mangler fortsatt tre seire på å nå semifinale, og MS må ha minst en borteseier til. Da er det godt å vite at Sparta Amfi har blitt en arena der vi trives godt og har vunnet til sammen fem ganger de siste to sesongene.