Sparta-MS 4-5 sd

(2-3, 1-0, 1-1, 0-1)

Oppdatert: (05.3.2018)

Det sto 1-1 i kamper før kveldens kvartfinale mellom MS og Sparta i Sarpsborg, og MS hadde fortsatt til gode å lede en kamp underveis. Det ble det raskt en endring på i kveld, da MS fikk en kanonstart på oppgjøret med to tidlige scoringer. Sam Coatta kontret inn ledermålet allerede etter 24 sekunder, og Mathias Trygg doblet ett minutt og ett sekund ut i kampen. Med en så tidig ledelse virket plutselig kampen uendelig lang, og etter snaut halvspilt første periode reduserte hjemmelaget. MS svarte imidlertid raskt, og Peter Lindblad økte til tomålsledelse igjen i overtall. Men vertene slo tilbake og reduserte igjen fem minutter før den første hvilen. Sparta hadde også en underkjent scoring i denne perioden.

Midtperioden ble som i forrige kamp ikke spesielt god for MS, her hadde hjemmelaget det meste av spillet og utlignet til 3-3 åtte minutter før den neste pausen. Også i den tredje perioden hadde Sparta gode muligheter til å avgjøre kampen, isteden ble det MS som igjen kom foran på noe heldig vis etter at en blåkledt rotet seg inn i dommeren bak mål. Pucken havnet hos Jesper Hoel, som sendte MS i føring igjen seks minutter før full tid. Men Sparta hadde ikke gitt opp, og 2.19 før slutt utlignet de til 4-4 med en scoring som ble sjekket for skøytemål og deretter godkjent. Dermed endte det for tredje gang på rad med spilleforlengelse, og enda en påkjenning for de tynnslitte nervene våre.

Dommeren blåste igang den trettende perioden vår så langt i sluttspillet, og som i forrige bortekamp pådro vi oss utvisninger i overtiden. Deriblant en lagstraff for seks mann på isen. Ved siste besøk fikk vi utvisning for sent bytte, og denslags unødvendigheter må vi slutte med i fortsettelsen om vi skal fortsette å vinne jevne kamper. Men gutta jobbet knallhardt i undertall og kom seg gjennom to tidlige utvisninger i den fjerde perioden. Kris Joyce var igjen en solid bakerste skanse da det gjaldt som mest. Med fullt lag fikk MS fornyet energi, til tross for at enkelte spillere klokket inn enormt mye istid i denne kampen. Chris Calnan var sterk i kroppen da han til slutt kom gjennom på en kontring, han ekspederte pucken videre til Dylan Richard som sendte MS til himmels igjen med seiersmålet 8.43 inn i forlengningen. Enda en gang viser gutta en enorm lagmoral og tar med seg en ny borteseier fra Sparta Amfi.

Selv om nesten alle kampene våre mot Sparta blir jevne, vekker MS oppsikt med å ta tre strake kamper til sudden death mot årets sølvvinner i Get-ligaen og vinne to av dem. Nå må Sparta vinne tre av maksimalt fire gjenstående kamper for å komme videre til semifinalen, og statistikken er mot dem. Men MS må fortsette å jobbe knallhardt i hver eneste kamp dersom drømmen om en semifinale skal bli virkelighet. Med kveldens borteseier har også media fått øynene opp for hva MS er i ferd med å prestere, og onsdagens hjemmekamp blir rundens tv-sendte kamp på TV2 Sportskanalen. Med tap i kveld kunne vi spilt vår siste hjemmekamp i sluttspillet på onsdag, men nå er vi sikret minst en til. Dylan Richards scoring var dermed også av det innbringende slaget for klubben vår. Om den neste hjemmekampen blir en sjette kvartfinale eller en semifinale gjenstår å se. Men på onsdag er det bare for alle våre trofaste tilhengere å pynte seg i gulgrønt for tv-kameraene, og heie våre gutter frem til enda en seier i kvartfinaleserien!