Sparta-MS 4-0

(1-0, 2-0, 1-0)

Oppdatert: (09.3.2018)

MS kjempet for sin tredje borteseier i årets kvartfinaleserie mot Sparta, men sarpingene hadde et stort spillemessig overtak i den første perioden hvor de vant skuddene med hele 20-2. Foruten godt undertallsspill og mange gode redninger av Kristopher Joyce, var egentlig det mest positive med den første perioden at det kun sto 1-0 til hjemmelaget ved den første pausen. I andre periode kom MS mer med i kampen, men det ble likevel vertene som på litt heldig vis doblet ledelsen etter en retur. I sluttminuttene av perioden satte Dylan Richard en puck over mållinjen, men dommeren vasket ut for høy kølle. To dommere studerte situasjonen på video før de opprettholdt sin avgjørelse, og da Sparta isteden gikk opp til 3-0 direkte fra en dropp hadde MS igjen en tung oppgave foran seg.

I tredje periode frisknet MS til, og skapte langt mer fremover på isen enn tidligere i kampen. Dessverre klarte vi aldri å overliste Samuel Ward i denne kampen, som ble vår første målløse denne sesongen. Isteden ble det Sparta som scoret periodens eneste mål. Det er likevel positivt at gutta fortsatt så ut til å ha krefter igjen i den tredje perioden. Det kan vi trenge når Sparta igjen kommer på besøk til vår siste hjemmekamp i kvartfinalene på søndag. Den må vinnes om vi skal få til en syvende kamp og fortsatt spille om semifinaleplassen.

I kveld røk både Vålerenga og Stavanger Oilers ut av sluttspillet, og det er en bragd i seg selv at vi holder lengre enn både våre geografiske naboer og våre tabellnaboer i vest. Men kjenner vi gutta våre rett så er de ikke fornøyd med å la denne fantastiske reisen ende på søndag. Vi skal kjempe til siste slutt om semifinaler i en sesong som allerede er en stor suksesshistorie, og vi håper alle finner frem det gulgrønne pentøyet og møter frem for å støtte våre fantastiske gutter på søndag!