En seier og to tap i Danmark

En oppsummering av de tre treningskampene våre i Danmark.

Oppdatert: (21.8.2018)

Denne gangen hadde vi lagt opp til et stramt program med tre kamper på tre dager mot tre ulike motstandere i Danmark. Vi begynte mot Esbjerg Energy, hvor vi fikk en vanskelig start med to baklengsmål i første periode, det ene med to mann mindre på isen. Deretter jevnet det seg mer ut, og da Mike McNicholas reduserte var MS på vei tilbake i kampen igjen. Vi jaget en utligning, men etter at vertene isteden økte til 3-1 gikk vi på en liten kollaps helt på slutten og tapte med hele 1-6.

Andre kampdag ble langt bedre for vår del. Frederikshavn White Hawks slo oss i sesongoppkjøringen i fjor, men denne gangen trakk vi det lengste strået. Første periode dominerte vi riktig nok uten å få uttelling, og det var hjemmelaget som tok ledelsen i power play tidlig i andre periode. Men MS svarte raskt, og utlignet ved Mike McNicholas like etterpå. MS tok så føringen i kampen da en puck ble liggende løs bak vertenes målvakt. Det så Matthew Van Voorhis, som la inn en sprint og fikk stupt pucken i mål. At det også er temperatur i treningskamper fikk vi et eksempel på senere i perioden, da Magnus Brekke Henriksen tok et lite oppgjør med en danske.

I tredje periode sikret MS sin seier med to nye scoringer, en ny av Mike McNicholas og en ved Mats Henriksen. Skuddmessig var begge våre to første kamper jevne, men de tok altså to helt forskjellige retninger. I kamp nummer to reddet Mike Morrison 28 av 29 skudd, samtidig som vi etter hvert fikk langt bedre uttelling for sjansene våre. Det har naturlig nok mye å si om vi skal lykkes. Vi hadde også overraskende mye energi igjen under døgnet etter stortapet mot Esbjerg.

Så var det klart for vår tredje kamp på like mange dager, denne gangen mot den regjerende danske mesteren Aalborg Pirates. Her begynte det å bli tydelig at vi hadde flere kamper i beina på kort tid, og vi kom på etterskudd i store deler av kampen. Hjemmelaget ledet 3-0 drøyt midtveis, og vi begynte å frykte stygge sifre. I andre periodes sluttsekunder fant Mike McNicholas nettmaskene igjen, men vertene scoret ytterligere to ganger i tredje periode. Mike McNicholas fikk siste ord og pyntet på sifrene med nok en scoring snaue tre minutter før full tid. Amerikaneren har virkelig vist målteft med hele fem scoringer på de tre kampene i Danmark. Han scoret som kjent også tidligere i uken mot Lillehammer og har vært en særdeles nyttig spiller for oss så langt.

Vi stilte et ungt lag under denne treningsleiren, med Mathias Trygg og Jesper Hoel hjemme. Programmet har vært tøft, og prestasjonene varierende som de ofte er på denne tiden. Men potensialet er der så definitivt, og vi står nå med to seire og tre tap etter fem kamper. Nå har vi et roligere program frem mot seriestart, med færre kamper og mer trening med muligheter for å rette opp ting underveis.

Neste treningskamp spilles borte mot Stjernen førstkommende fredag.