MS-Stjernen 7-2

(1-1, 4-1, 2-0)

Oppdatert: (16.9.2018)

MS åpnet serien med en sterk straffeseier borte mot Stavanger Oilers tidligere i uken, mens Stjernen som eneste lag sto med null poeng før kveldens kamper. Vi forventet hard motstand fra de rødkledte i vår hjemmedebut, og det var også gjestene som kom best i gang. Etter noe slapt forsvarsspill hos MS tok Stjernen en tidlig ledelse i undertall. MS brukte litt tid på å komme ordentlig i gang, men to og et halvt minutt før pause ble det endelig balanse i regnskapet igjen da Sam Coatta klinket løs med et kanonskudd på direkten i et overtall.

Etter en litt treg start skulle midtperioden bli en ren festforestilling fra MS sin side. I overkant av minuttet ut i perioden tok MS ledelsen med en lekkerbisken av en scoring. Sam Coatta spilte frem Mike McNicholas, som fintet seg enkelt forbi bakerste mann hos Stjernen og satte pucken inn med en elegant liten backhand.

Et par minutter senere spilte MS i undertall, og denne gangen var det vår tur til å score med en mann mindre på isen. Joachim E Hermansen snappet en puck på blålinjen og gjorde ingen feil alene mot målvakten. Deretter var det MS sin tur igjen i overtall, og Sander Boroczky fikk kranglet pucken forbi en liggende målvakt.

Bare halvminuttet senere begynte nesten vantroen å spre seg i hallen da Sam Coatta stupte inn en ny flott scoring etter pasning fra Evan Allen. 5-1 er sjelden en veldig farlig ledelse, med mindre den kommer så tidlig i kampen som dette. Stjernen skapte en viss spenning med en redusering etter en retur i overtall kvarteret ut i midtperioden. Men i tredje periode lyktes det aldri gjestene å komme nærmere, isteden ble det MS som gjorde ydmykelsen total med to nye scoringer. Magnus Brekke Henriksen satte inn den første assistert av Mathias Trygg, etter at begge to hadde sonet ferdig hver sin timinutters utvisning. Og med 48 sekunder igjen scoret Kevin Berg etter en ny assist av Sam Coatta.

I en kamp der de fleste spillere kunne fortjent å bli trukket frem, leverte Sam Coatta en eventyrlig forestilling med to mål og to assist. I rekke med sine landsmenn Allen og McNicholas har han virkelig blomstret så langt i sin andre sesong i MS. Etter denne kampen topper han poengstatsen i Get-ligaen med to kamper spilt. En annen som kan si seg godt fornøyd med statistikken er Mike Morrison, med 94,4 i redningsprosent etter sine to første tellende kamper.

Det gir lite mening å snakke mye om tabellen så tidlig i sesongen, men etter kveldens storspill ligger vi på en pen fjerdeplass med en kamp mindre spilt enn flertallet av lagene. Neste utfordring blir nå å komme ned fra skyene og få beina tilbake på jorden, og det må skje raskt. Allerede på tirsdag gjester vi Ringerike, som sjokkåpnet med borteseier mot Frisk og absolutt ikke har lignet på noe slaktoffer så langt. Det er lite som tyder på at laget fra Hønefoss vil gi oss enklere kamp om poengene enn Kongsvinger har gjort de siste sesongene.