VIF-MS 6-0

(1-0, 3-0, 2-0)

Oppdatert: (15.11.2018)

Endelig var det klart for litt seriespill igjen etter landslagspausen, og nytt byderby mot VIF i Furuset Forum. MS forsvarte seg tidvis bra i den første perioden, men hadde lite å komme med offensivt. Vertene scoret periodens eneste mål med et litt heldig treff, men var langt farligere enn MS de gangene de var frempå, og ledet slik sett fortjent til pause.

Andre periode ble et mørkt kapittel for MS. Hjemmelaget fikk inn to nye fulltreffere på Kris Joyce, som etter hvert ble ganske irritert på dommerne etter å ha blitt kjørt på av motstandere  ved flere anledninger. Etter et par velvalgte gloser ble han sendt rett i dusjen av Owe Lüthcke. Det virket som laget kviknet litt til og fikk tenning av denne hendelsen, men VIF fikk likevel inn en puck til på Mikkel Wik før siste pause.

MS hadde vel i beste fall 2-3 halvsjanser i løpet av de to første periodene, men i tredje periode flyttet de opp spillet og skapte vesentlig mer. Men det ville seg ikke, og selv da vi endelig fikk inn det som så ut som en velfortjent redusering av Jesper Hoel, ble målet annullert da Michael Stenersen tilsynelatende såvidt var borti keeper. En litt underlig situasjon, spesielt med tanke på hendelsene med Joyce tidligere i kampen.

VIF scoret ytterligere to mål i denne perioden, slik at Joyce og Wik endte opp med tre baklengsmål hver i kampen. Selv om enkelte situasjoner kan diskuteres i etterkant, var vi ikke i nærheten av å tukte naboen i kveld. På den gledelige siden var det godt å se Sam Coatta og Matthew Van Voorhis tilbake på isen, selv om formen kanskje er litt rusten foreløpig etter lange skadefravær. På søndag setter vi kursen mot Hønefoss og en meget viktig kamp mot Ringerike, som fortsatt ligger fire poeng bak oss etter kveldens runde.