MS-Storhamar 1-0

(0-0, 1-0, 0-0)

Oppdatert: (02.12.2018)

Etter to målløse bortekamper var det neppe mange som hadde tro på full pott mot serielederen i kveld. Vi har dessuten Joachim E Hermansen og Markus Bilstad Pedersen ute med skader, og i tillegg har Joachim L Hermansen og Petter Birkheim Andersen reist på samling med juniorlandslaget. Vi tok ingen poeng mot Storhamar i vår ellers suksessrike forrige sesong, og oddsen for en hjemmeseier i kveldens kamp var høy. Men lagmoralen i MS ser ut til å vokse jo vanskeligere forutsetningene blir.

Vi kom godt med i kampen fra start, og hadde fint trøkk i et par tidlige overtall selv om vi ikke fikk pucken over mållinjen. Også i spill fem mot fem klarte vi oss bra, i en målløs og jevnspilt periode der skuddene endte 10-10. I underkant av halveis i kampen fikk vi muligheten i spill 5 mot 3, og der vi ofte har slitt tidligere kom uttellingen raskt denne gangen. To blad Henriksen spilte frem pucken til Sam Coatta, som fikk nok tid og rom til å sikte seg inn på nettmaskene bak Jonas Strand. I periodens sluttminutter var vi under press, men hadde også en stor kontringsmulighet der vi fort kunne doblet ledelsen.

Vi forventet en bondestorm mot Kris Joyce i den tredje perioden, og da Storhamar spilte to overtall etter hverandre midtveis i perioden ble det varmt rundt ørene på vår målvakt. Men Joyce tok unna alt som kom, også i noen lange, tunge sluttminutter hvor vi tidvis slet med å få ut pucken. Hele 36 redninger ble det på vår bakerste skanse, i tillegg hadde gjestene et par stolpetreff og bommet på tilnærmet tomt mål ved en anledning. Endelig hadde vi litt flyt i tillegg til den enestående lagmoralen, og vi kunne til slutt slippe jubelen løs etter en meget sterk trepoenger som sendte Storhamar ned på andreplass på tabellen.

Med denne seieren er vi fortsatt kun tre poeng bak sjuendeplassen. For første gang denne sesongen har vi dessuten et tosifret forsprang på Ringerike, uten at det kan bli noen hvilepute. Etter halvspilt sesong har vi rundet 20 poeng. Den tredje runden er så langt vår desidert beste, med solide 12 poeng på de siste åtte kampene. Ingenting er rosenrødt, vi sliter fortsatt med å score mål og har kun en nettkjenning på de siste tre kampene. Vi flyter videre på laginnsats og hardt arbeid, det må vi fortsette med i tiden som kommer. Vi sørget for at det ble ny serieleder i Stavanger i kveld, og på tirsdag kommer nettopp Oilers på besøk. Det blir både gratiskamp, tv-kamp og fakkelmarkering i forkant, så vi håper på godt fremmøte denne kvelden. Stavanger Oilers er et lag vi allerede har slått to ganger på bortebane denne sesongen, så vi håper selvsagt på en ny serielederskalp på tirsdag!

Se scoringen som sendte Storhamar ned fra tabelltoppen!