Ringerike-MS 2-3

(1-2, 1-1, 0-0)

Oppdatert: (17.1.2019)

MS kjempet igjen om sjuendeplassen i kveldens runde, mens for Ringerike var det vel kanskje en siste mulighet til å gripe halmstrået om den siste sluttspillplassen. Alle kampene mellom lagene har så langt vært jevne, og slik ble det denne gangen også. Magnus Brekke Henriksen sendte MS i ledelsen med et godt plassert skudd fra skrått hold etter fire minutters spill. Fem minutter senere skapte vertene balanse i regnskapet igjen i overtall, også dette med et skudd fra skrå vinkel. Om vårt første mål kom på en slags halvsjanse, kunne det neste knapt kalles det en gang. Christer Simonsen klinket pucken fra blå og forbi en noe forfjamset målvakt hos Ringerike med drøye to minutter igjen til pause.

Åtte minutter ut i andre periode utlignet hjemmelaget igjen i et overtall. I lagenes første møte sist høst vant Ringerike 2-0 etter to scoringer i overtall, men den gangen sto målvakten Johan Kallio på hodet. Han var ikke like heldig denne gangen. Godt og vel midtveis i kampen gikk han seg vill og mistet pucken i rundvantet, og Sam Coatta kunne sette den enkelt i det tomme målet. Etter dette begynte vi også å skape mer, men i denne kampen var det ikke de største målsjansene våre vi scoret på. Vi utnyttet isteden motstandernes feil effektivt, og det skulle vise seg å bli avgjørende til slutt.

I tredje periode jobbet vertene for en ny utligning, men MS holdt unna og Kris Joyce stoppet det som kom. Dermed ble tre nye viktige poeng med hjem igjen til Manglerud. Med dette klarte vi omsider å klatre forbi Stjernen og opp på sjuendeplass. Og med 17 poeng ned til Ringerike og innbyrdes oppgjør vunnet, skal man være relativt stor pessimist for å tenke at sluttspillplassen er truet. Vi har gjort det godt i nøkkelkampene denne sesongen, med fire av fem seire mot både Stjernen og Ringerike. Og selv med mange poeng opp, er det en inspirasjon for oss at vi nå har Frisk som vår nye tabellnabo. Vi må dog fortsatt plukke noen poeng fremover for å holde plasseringen foran Stjernen.

Til helgen får vi besøk av Lillehammer. Et lag vi ofte har hatt godt tak på, men som vi tross flere jevne kamper foreløpig mangler poeng mot denne sesongen. Det håper vi å endre på førstkommende søndag i Manglerudhallen.