MS-Lillehammer 4-5 sd

(1-1, 2-1, 1-2, 0-1)

Oppdatert: (20.1.2019)

MS sto uten poeng mot Lillehammer så langt denne sesongen etter flere gode forsøk, men også kveldens kamp mellom lagene skulle bli jevn og spennende. Gjestene tok ledelsen tidlig, og så ut til å være på vinnersporet umiddelbart. Men etter snaue kvarteret slo MS tilbake. Joachim Engebråten Hermansen var endelig tilbake etter langtidsskaden, og feiret med å kysse drakta da han var sistemann på pucken med et flott kontringsmål fra MS sin side. MS kjempet motstanderne sakte, men sikkert ut av stilen etter en litt trå start på denne perioden.

Snaut midtveis i andre periode fikk vi to power play etter hverandre, og utnyttet begge. Magnus Brekke Henriksen sendte MS i føringen, og har notert seg for viktige scoringer i tre kamper på rad. Sam Coatta klinket deretter inn en ny puck og doblet ledelsen for MS. Også han har nå scoret i tre kamper på rad. Mot slutten av perioden var vi i undertall igjen, og gjestene benyttet anledningen til å øke spenningen før de siste 20 minuttene.  Etter pause brukte Lillehammer kun 40 sekunder på å skape ny balanse i regnskapet.

Tre minutter og tretten sekunder ut i perioden sendte Matthew Van Voorhis laget sitt i ny føring med en fulltreffer fra blå, men heller ikke denne gangen lyktes vi med å holde på ledelsen. Midtveis i perioden var Lillehammer tilbake i overtall, og utlignet nok en gang. I sluttminuttene hadde vi igjen to power play etter hverandre, men uten uttelling. Det kan fremstå som risikabelt å satse alt fremover med 4-4 og kort tid igjen av kampen. Like før slutt var også Lillehammer alene gjennom, men satte pucken over. Så denne kampen kunne vippet begge veier i ordinær spilletid.

I forlengelsen fikk gjestene et nytt overtall, og halvannet minutt før slutt avgjorde de kampen med sitt tredje power play-mål for kvelden. Offensivt så MS bedre ut enn på lenge, selv om vi tapte skuddene med hele 20-46. Vi tok endelig vårt første poeng mot Lillehammer denne sesongen, og har nå to poengs forsprang på Stjernen etter fire strake kamper med poengfangst. Det er positivt for oss å ha Joachim E Hermansen og Kevin Berg tilbake i troppen etter lengre tids fravær, og det hjelper å ha flere strenger å spille på nå som vi skal ut i kamper mot de tre lagene vi fortsatt mangler poeng mot. På torsdag venter serieleder VIF i Furuset Forum, og få ting ville smake bedre enn sesongens første seier mot naborivalen.