MS-Frisk 4-2

(2-0, 1-0, 1-2)

Oppdatert: (27.1.2019)

Frisk Asker kom fra seier i spilleforlengelse mot Storhamar, og var ett av lagene vi så langt manglet poeng mot denne sesongen. Det ønsket gutta å endre på, og denne gangen overlistet vi Dahlberg etter kun 55 sekunder. Sam Coatta fikk pucken fra Mats Grøsvik, og satte den over målstreken etter en dobbeltsjanse. MS fortsatte å dominere i store deler av denne perioden, og det virket som om gjestene ikke hadde møtt opp på jobb fra start. I periodens sluttminutt spilte vi overtall, og Jesper Hoel fant en ny åpning bak Dahlberg 27 sekunder før pause.

I andre periode skrudde Frisk opp tempoet betydelig, og hadde åpenbart forstått at de måtte kjempe om poengene i denne kampen. MS sto veldig godt mot i en kritisk fase av kampen, og Kris Joyce leverte en strålende periode med 14 redninger. Og selv om vi kom langt mer på defensiven i denne perioden, så var vi også til stadighet farlig frempå på kontringer. Vi hadde flere gode muligheter til å øke vår ledelse, deriblant på straffeslag. Drøye fire minutter før siste pause kom så uttellingen. Kevin Berg fikk en pasning fra Joachim E Hermansen, og nesten alene foran Dahlberg var Kevin kald og rolig og sørget for at vi ledet 3-0 etter to perioder.

Det er ikke så alt for ofte vi sier det, men i tredje periode så MS ut til å ha veldig god kontroll på denne kampen. Det til tross for 20 skudd på mål fra gjestene, men Joyce fortsatte sitt solide spill mellom stengene. Med i overkant av tre minutter igjen la Mats Henriksen på til 4-0 i et power play, og muligens begynte feiringen ørlite for tidlig. Frisk svarte med to kjappe reduseringer på 38 sekunder, men MS fikk roet nervene slikt at opphentingen stoppet der. Sett bort fra disse sekundene er det egentlig ikke mye å utsette på det MS leverte i kveld. Vi tok kontrollen fra start, men det mest overbevisende var kanskje hvor godt vi hang med da Frisk satte inn et ekstra gir i andre periode.

Nå har vi tatt poeng i fem av de siste seks kampene, og har god flyt inn i en tøff uke hvor vi møter Sparta, Storhamar og  Oilers. På formtoppen for de siste fem kampene er vi helt oppe på en fjerdeplass. Sparta er ett av to lag vi fortsatt mangler poeng mot, men den nevnte formtoppen viser faktisk at vi har flere poeng enn sarpingene de 15 siste kampene. Vi har nå en luke på fire poeng ned til Stjernen, etter å ha ligget bak med åtte i fjor høst. Vi ser frem til en ny tur til Østfold på tirsdag, og håper på nye fremganger der.

Se høydepunktene fra kveldens trepoenger mot Frisk!