Storhamar-MS 3-4 str

(1-3, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Oppdatert: (31.1.2019)

MS kjemper videre om sjuendeplassen, mens for Storhamar var kun seier i kveld godt nok i medaljekampen. Borteseier ga på forhånd skyhøye odds, selv om MS slo de blågule 1-0 på hjemmebane tidligere i sesongen. Men MS sjokkåpnet i denne kampen, og det er nesten å ta litt forsiktig i. Jesper Hoel sendte laget sitt i ledelsen med en puck over skulderen til Jonas Strand etter to minutters spill. To og et halvt minutt senere kom Pontus Finstad gjennom i høyt tempo og overlistet målvakten igjen. Minuttet senere satte Mats Grøsvik inn 3-0 mens Storhamar var mest opptatt av å stoppe Sam Coatta. Da var det spilt 5.31 av kampen, og et sjokkskadet hjemmelag brukte timeouten sin og foretok keeperbytte mens isen fortsatt var våt. På det tidspunktet ble det snakket i versaler i Storhamarboksen.

Storhamar tok seg litt sammen etter alvorspraten, og midtveis i første periode kom den første reduseringen ved Patrick Thoresen. Flere scoringer ble det ikke i denne perioden, selv om MS også hadde et par meget gode muligheter til å øke ledelsen igjen. Storhamar var først og fremst farlige når gullhjelmen Thoresen var på isen, og han var også innblandet da vertene reduserte på nytt sju og et halvt minutt ut i andre periode. MS hadde sine målsjanser også i denne perioden, men slet mer med uttellingen etter det tidlige målvaktsbyttet hos hjemmelaget. Fire minutter og nitten sekunder ut i tredje periode sprakk ledelsen for MS, og etter utligningsmålet tydet det meste på at storfavoritten skulle dra det hele i land. Hamarlaget svidde av et par hundreprosentsjanser, men MS fikk roet det litt ned før en utvisning med minuttet igjen virkelig satte nervene i helspenn.

Etter noen helsefarlig spennende sluttsekunder var det ene poenget reddet, og slik kampen utviklet seg føltes det godt tross den tidlige tremålsledelsen. Storhamar fortsatte i overtall i begynnelsen av spilleforlengelsen, men Kris Joyce plukket frem noen strålende redninger og stengte buret. I straffekonkurransen  ble det kun en scoring på fem forsøk fra Hamargutta, mens Sam Coatta og Mats Grøsvik noterte hver sin fulltreffer for MS. Femtemann hos MS kom aldri i aksjon, og det tok tilsynelatende noen sekunder før slitne, men lykkelige MS-spillere forsto at de faktisk hadde vunnet kampen. To poeng på Hamar er et utrolig imponerende resultat av våre gutter mot et lag i medaljekampen. De unge tar stadig nye steg, en spiller som Mats Grøsvik scorer både mål og ofrer seg med liv og lyst i forsvar. Pontus Finstad scorer i sin andre kamp på rad, og Dave Livingston har ingen problemer med å bruke 18-åringen i avgjørende faser av kampen. Med mye istid på de unge kommer gevinsten i form av stor utvikling hos talentene våre.

Vi har nå møtt alle lagene fem ganger, og den femte runden har vært meget god for vår del med 12 poeng på åtte kamper. Vi har nå fem poengs forsprang på Stjernen før vi skal møte lagene for sjette og siste gang i seriespillet. Lagmoralen ser ut til å styrkes for hver kamp, selv om vi til stadighet mister spillere med skader. Fredrik Jørgensen måtte nylig kaste inn håndkleet etter å ha spilt kamper med brudd i ankelen, og i kveld måtte Marius Johansen lappes sammen etter å ha fått en skøyte i ansiktet. Marius har det bra etter omstendighetene, etter en litt skremmende situasjon som fort kunne endt verre. Nå gjenstår kun en kamp før landslagspausen, på søndag får vi Stavanger Oilers på besøk. Et lag som i likhet med Storhamar kjemper om medaljer, men som vi på ingen måte frykter etter å ha slått dem to ganger og tatt poeng i alle bortekampene. På søndag jakter vi vår første hjemmeseier mot siddisene!

Se høydepunktene fra kveldens straffeseier på Hamar!