Lillehammer-MS 3-2 sd

(1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

Oppdatert: (21.2.2019)

MS hadde spilt flere jevne kamper mot Lillehammer tidligere i sesongen, men kun tatt med seg ett poeng mot dem foran kveldens bortekamp. Førsteperiode ble jevnspilt også i kveld. Lillehammer satte en av sine sjanser, mens for MS sin del ble det stolpetreff og bom alene med keeper. I andre periode åpnet hjemmelaget klart best, og ledet 10-0 i skudd før MS våknet av dvalen og begynte å skape målsjanser igjen. Men heller ikke i denne perioden kom man nærmere enn et stolpeskudd. Lillehammer noterte seg for en ny nettkjenning da de kom alene gjennom mot Kris Joyce.

I tredje periode skapte vertene lite, mens MS fortsatte å presse på uten uttelling. Det så ut til å bli en av de dagene da ingenting ville inn, men fire minutter før full tid fikk vi et power play og tok ut målvakten. Med to og et halvt minutt igjen klarte Magnus Brekke Henriksen å lure pucken under keeper i spill 6 mot 4 etter en pasning fra Jesper Hoel, og kampen levde fortsatt. Å ta igjen en tomålsledelse med målvakten ute er noe vi sjelden lykkes med, men denne gangen skulle det gå veien. Med kun 48 sekunder igjen å spille fant Christer Simonsen nettmaskene, igjen assistert av kaptein Hoel. Etter en frisk sluttspurt hadde vi reddet med oss det ene poenget.

I spilleforlengelsen pådro vi oss en utvisning, og den utnyttet Lillehammer som avgjorde kampen i spill 4 mot 3 med i overkant av minuttet igjen. Vi kunne trengt minst ett poeng til i kampen om sjuendeplassen, men poeng i denne kampen er likevel godkjent slik kvelden utviklet seg. Vi virket lenge vaksinert mot å score, men etter en sterk avslutning ble kampen et klart fremskritt etter to svake forestillinger mot Stjernen og Ringerike. Vi ligger nå to poeng foran Stjernen, som hadde spillefri i kveld.

På søndag får vi besøk av VIF til en nabokamp som bør trekke mye folk til Manglerudhallen. Vålerenga har nemlig sin første mulighet til å ta hjem seriegullet i denne kampen, og det er selvsagt noe vi er veldig lite lystne på å bli vitne til i vår egen hall. Møt opp for å støtte våre gutter i seriespillets siste byderby!