MS-Sparta 2-5

(1-3, 1-1, 0-1)

Oppdatert: (03.3.2019)

For første gang var det MS sin tur til å arrangere Bamsekamp i samarbeid med Hockey mot Kreft, og bamsene skulle på isen ved hjemmelagets første scoring. Et ekstra spenningsmoment siden Sparta hadde holdt nullen mot oss to ganger tidligere i sesongen, og gjestene startet best i kveld også. De gikk ut i et høyt tempo og ledet 2-0 etter drøye 11 minutters spill. Kort tid etterpå misbrukte MS muligheten i spill 5 mot 3, men sekunder etter at Sparta ble fulltallige kom Magnus Brekke Henriksen gjennom på en kontring og satte inn reduseringsmålet. Noen bamser hadde tjuvstartet allerede etter Spartas første scoring, og nå kunne resten fly over isen i Manglerudhallen.

MS kom mer med i kampen etter reduseringen, men dessverre fikk vi et litt tungt baklengsmål i undertall kun åtte sekunder før første pause da Matthew Van Voorhis satt utvist for første gang denne sesongen. Kris Joyce sliter med en skade, og var litt av og på isen i første periode. I andre periode overtok Mikkel Wik den plassen for resten av kvelden. Tidlig i denne perioden fikk vi en ny mulighet i spill 5 mot 3, og denne gangen kom uttellingen. Matt Van Voorhis la pasningen til Christer Simonsen som klinket inn vårt mål nummer hundre for sesongen med et direkteskudd.

Midtveis i kampen pådro Spartas Tommy Kristiansen seg en tominutter, fulgt av gjentatt hamring i pleksien. Kølla havnet til slutt oppå boksen, og Kristiansen i dusjen. Sparta har allerede flere av sine "repeating offenders" ute, og man får iblant følelsen av at det er lettere å fokusere på spillet med enkelte av dem på sidelinjen. Kort tid etter at de ble fulltallige doblet gjestene sin ledelse igjen.

I den tredje perioden ble det mye Sparta, men de lyktes bare med å overliste Mikkel Wik en gang til. Mikkels innhopp kommer ofte når kampene er avgjort, men denne gangen kom han på tidligere og fikk vist seg litt mer frem med flere gode redninger. Fremover på banen skapte vi lite i den tredje perioden, og Spartas poeng var dermed ikke truet.

Vålerenga ble seriemestere i kveld, og på tirsdag spiller vi bortekamp mot Storhamar som kjemper om sølvet. Vi har allerede slått Hamarlaget to ganger denne sesongen, men det blir ingen enkel oppgave å gjenta bragden denne gangen. Med en serierunde igjen ligger vi fortsatt på sjuendeplass, uten at det er sikkert VIF tar plassering med i betraktningen når det blir så jevnt mellom to mulige motstandere. Tirsdag kveld har vi fasiten, og vi gleder oss til utfordringen uansett hvem vi møter i kvartfinalene fra neste torsdag.

Til slutt en stor takk til alle som bidro med innsamlingen av bamser til barneavdelingen på Rikshospitalet og til Hockey mot Kreft for den fantastiske jobben de gjør!