Storhamar-MS 8-2

(3-1, 3-0, 2-1)

Oppdatert: (05.3.2019)

MS hadde ikke vunnet en kamp siden sist de spilte mot Storhamar, mens Hamarlaget sto med motsatt formkurve og seier i samtlige kamper siden den gang. Storhamar spilte dessuten for sølvmedaljene i serien, mens for MS sto det kun om sjuendeplassen. Det lå litt i kortene at det ville bli vanskelig for MS å motivere seg til denne kampen, og de mange skadeforfallene gjorde ikke oppgaven enklere. Hjemmelaget tok også en oppskriftsmessig ledelse etter to minutters spill, men MS svarte tre minutter senere ved Sam Coatta. Bare halvminuttet etterpå var imidlertid vertene i ledelsen igjen, og denne gangen for resten av kampen.

Vi var alt for lite flinke til å rydde unna rundt målvaktene i denne kampen, og halvannet minutt før første pause økte Storhamar sin ledelse til 3-1. I andre periode ble det både fire, fem og seks, og da hadde Mikkel Wik fått nok og overlot buret til vår 16 år gamle debutant Aleksander Johnsen. Han gjorde en mer enn godkjent debut under vanskelige forutsetninger, og reddet 17 av 19 skudd i sin første kamp for a-laget. Fremover scoret Magnus Brekke Henriksen vårt siste mål i seriespillet, men kunne ikke forhindre at vi reiste hjem med lite pene sifre i vår siste seriekamp. Som nevnt sto kun sjuendeplassen på spill for vår del, og den tok vi foran Stjernen på innbyrdes oppgjør. Vi ender altså med samme plassering som i fjor, dog med vesentlig mindre poeng denne gangen.

I kvartfinalene ble vi valgt av Vålerenga, og nå gleder vi oss til en stor utfordring og byderby mot erkerivalen. Sportslig sett vet vi at det ville blitt en tøff oppgave uansett motstander, og med tanke på reisevei og økonomi er VIF midt i blinken for oss. Vi møter til sluttspillet vel vitende om at vi ikke har slått naboen siden treningskampen før seriestart, og vet også at vi må yte vårt aller beste om vi skal ryste seriemesteren. Første kamp spilles allerede på torsdag i Forum, og på lørdag spiller vi første hjemmekamp i Manglerudhallen. Vel møtt til slutspillet!