MS-VIF 2-1

(1-0, 0-0, 1-1)

Oppdatert: (09.3.2019)

MS hadde allerede tapt sju kamper mot naborivalen denne sesongen, så det var ingen enkel oppgave som ventet i den første hjemmekampen i sluttspillet. Men gutta leverte igjen en solid førsteperiode. Vi jobbet tidvis meget godt bakover, selv om VIF også svidde av noen kjempesjanser. Mats Henriksen kom tilbake etter skade til forrige kamp, og har vist seg som en viktig brikke spesielt med tanke på at Steffen Ratejczak ble skadet til sluttspillet. Snaue tre minutter før første pause dro han en lekker finte på bakerste mann hos VIF, og fant luken bak Steffen Søberg.

Også for to dager siden leverte vi bra fra start, men klarte ikke å følge like godt opp utover i kampen. Men denne gangen holdt vi tett også i den andre perioden, og Kris Joyce reddet en straffe 27 sekunder før siste pause. Troen på at det faktisk kunne gå veien ga spillerne fornyet energi. Få spillere viser et høyere energinivå enn Per Kristian Person, og drøye tre minutter ut i tredje periode kom han gjennom 2 mot 1 sammen med Joachim Lunde Hermansen. PK valgte å skyte selv, og fikk stjernetreff bak Søberg. Pucken spratt lynkjapt ut igjen, og måtte sjekkes på video før man kunne konstatere at ledelsen var doblet.

MS kjempet videre med nebb og klør, og klarte i lange perioder å nøytralisere Vålerengas stjernefemmer. Minutter og sekunder tikket langsomt avgårde mens en blanding av enorm innsats og litt uvanlig flyt holdt oss i ledelsen. Ved et par anledninger skulle seriemesteren bare putte pucken i tomt mål, men klossete avslutninger og stupende grønne menn holdt pucken unna nettmaskene. Men goalgetterne til naboen har en tendens til å finne veien til slutt, selv på dårlige dager. Med to og et halvt minutt igjen på klokka satte Rasmus Ahlholm omsider pucken bak Kris Joyce, og det ble en nerveslitende avslutning på kampen. Med heroisk innsats, gode målvaktsredninger og spillere som spiste pucker holdt det likevel hele veien inn, og på det åttende forsøket kunne vi endelig juble for sesongens første seier over Vålerenga.

Ingen seire smaker bedre enn de mot naboen, og nå har vi allerede prestert bedre enn de fleste ekspertene hadde spådd før sluttspillet og utlignet til 1-1 i kamper. Til uka byr det seg minst tre nye muligheter, på Furuset mandag og fredag, og på Manglerud førstkommende onsdag. Vinner vi en av disse tre er vi også sikret en ekstra hjemmekamp, som vil bety mye økonomisk. Møt opp og støtt gutta våre i jakten på nye triumfer i sluttspillet!

Se høydepunktene fra kveldens hjemmeseier mot Vålerenga!