MS-Comet 1-2 e.str

MS kjempet som løver og sikret seg et viktig poeng mot Comet.

Oppdatert: (27.2.2005)

Etter tapet mot Bergen i forrige runde var det vel de færreste som hadde tro på poeng mot Comet i kveld. Gjestene fra Halden har hentet et helt lag fra nabolandene, og skal normalt være et hakk for store for våre gutter. Men kveldens kamp viste at man kan komme langt med innsats og hardt arbeid. Comet bosatte seg tidlig inne i MS-sonen, og presset voldsomt de første minuttene. Men etter hvert som tiden gikk uten at laget fikk uttelling, bredte en viss usikkerhet seg. Og da MS fikk spille 5 mot 4 midtveis i perioden var det duket for ledelse til hjemmelaget. Gutta fikk til et fint overtallsspill, og Axel Grusell satte pucken inn under Comets målvakt. Flere scoringer ble det utrolig nok ikke i perioden, til tross for at Comet vant skuddene hele 17-2. De første 20 minuttene var ellers preget av tøft fysisk spill og mange utvisninger.

I andre periode lyktes MS i enda større grad med å kjempe gjestene ut av stilen. Ingen av lagene fant nettmaskene i denne perioden, selv om begge hadde muligheten i spill 5 mot 3. I tredje periode fortsatte Comet å presse for en utligning, men det så lenge ut til at MS skulle klare å holde unna. Med fire minutter igjen av ordinær tid hadde vi begynt å tro på et mirakel, og MS-gutta ofret liv og lemmer inne i sonen. Ikke minst gjaldt dette Rune Sundeng, som i løpet av noen få sekunder stoppet tre pucker med kroppen. På fjerde forsøk fra Comet gikk det dessverre galt, og en storspillende Anders Ganer måtte kapitulere for første gang i kampen. Ingen ufortjent utligning, men selvsagt litt bittert for gutta når de først var såpass nær tre poeng. Også i sluttminuttene hadde MS nok med å forsvare seg, men i siste sekund av ordinær tid var Rune Sundeng nesten alene gjennom mot keeper. Dessverre ble han hardt presset, og fikk ikke skikkelig dreis på avslutningen. Synd for Rune, for om noen hadde fortjent å bli matchvinner måtte det vært han.

Fem minutters forlengning endte målløst, dermed var det duket for straffeslag. Her ble Comet det lille hakket for sterke, med tre scoringer. For MS misset Espen Pettersen, Fredrik Thinn og Axel Grusell, mens Stian Einbu og TC Myhre hadde hver sin fulltreffer. Det holdt dessverre bare til det ene poenget, men det er likevel et poeng som kan bli gull verdt videre i kvaliken. MS kunne hatt alle poengene, men når skuddstatistikken ender 10-46 etter 65 minutter kan man vel si seg relativt fornøyd med det ene. Anders Ganer sto en kanonmatch mellom stengene, og det holdt i massevis til en fortjent bestemannspris. Vi kunne fremhevet mange andre enkeltspillere, men etter laginnsatsen i kveld trenger vi egentlig bare henvise til spillerlisten.

Bergen Flyers har kommet best igang i kvaliken, med 6 poeng på 2 kamper. Samtidig har Bergenslaget blitt fratatt eliteserielisensen, og må levere en anke før de vet om det blir videre spill i toppserien. Så lenge denne anken ikke er levert eller behandlet, må MS forholde seg til at det er en plass blant de to beste i kvaliken som gjelder. Kveldens poeng bør være en inspirasjonskilde i den sammenhengen. På torsdag er det duket for nok et lokaloppgjør mot Furuset, og nå er det på høy tid med en seier over Ulvene fra Groruddalen. Vi oppfordrer alle til å møte opp i Forum torsdag for å støtte MS videre på veien mot UPC-ligaen.

Poeng etter 2 kamper:

Axel Grusell         2 0 2
Morten Ytterdahl  0 2 2
Stian Einbu          0 1 1
Erik Wallace         0 1 1

(Stian Einbu og TC Myhre har scoret hvert sitt mål på straffe, disse teller ikke med så lenge de ikke blir matchvinnende)