MS-Kongsvinger 8-1 (2-0) (1-0) (5-1)

MS laget målfest etter en svak åpning mot Kongsvinger.

Oppdatert: (28.11.2004)

I de første ti minuttene av kveldens kamp var det ikke lett å se hvilket av lagene som ligger an til elitekvalifisering. Spillet foregikk stort sett i MS-sonen, og bare en opplagt Anders Ganer i MS-målet hindret gjestene i å ta en tidlig ledelse. Først midtveis i perioden begynte MS å våkne av dvalen, og etter drøye tolv minutters spill kom laget i føring med to kjappe scoringer. Først fikk Erik Wallace pucken servert fra bak mål av Stian Einbu, og kunne sette pucken bak en utspilt keeper. Sekunder senere ordnet Klas Aarlid 2-0 på et hardt slagskudd fra blålinjen. Etter disse scoringene var det MS som kontrollerte spillet perioden ut.

Også i andre periode hadde MS god kontroll, men perioden så lenge ut til å bli målløs. Kort tid før pause var en Kongsvingerspiller alene gjennom mot Anders Ganer, men Ganer hadde heldigvis ikke sovnet til tross for at dette bare var det tredje skuddet han fikk mot seg i perioden. 24 sekunder før pause var det MS og Morten Ytterdahls tur til å komme gjennom på kontring. Ytterdahl gjorde et par kjappe finter fra høyrekanten, og løftet pucken opp i motsatt kryss bak en forfjamset Kongsvingermålvakt. En fin avslutning på perioden, og MS kunne dermed gå til pause med en litt mer komfortabel ledelse.

MS kunne ha lagt seg bakpå for å trygge ledelsen, men valgte isteden å lage litt underholdning i siste periode til glede for oss på tribunen. En opplagt Stian Einbu sirklet som en sulten gribb rundt Kongsvingermålet før han endelig gjorde det av med sitt bytte. Et velplassert skudd satt nede i hjørnet bak en svimmel målvakt bare drøye minuttet inn i siste periode. 5-0 kom før fem minutter var spilt, da Jon Rømoen lempet pucken inn fra blå. Etter drøye 9 minutters spill var Stian Einbu på farten igjen, alene med keeper gjorde han ingen feil, 6-0 til MS. Kongsvinger kunne notere sin eneste scoring etter 10 og et halvt minutt, men det var trolig en mager trøst i en periode der MS styrte det meste.

7-1 kom ved Martin Røymark etter et glimrende forarbeid av Lars Erik Forsberg, og etter 15.33 var det Peter Andersens tur til å ekspedere pucken i mål på en retur, etter fremragende forarbeid av Espen Pettersen. Kveldens siste scoring var forøvrig Peter Andersens første a-lagsmål, og gratulasjoner er selvsagt på sin plass. Vi gratulerer også resten av laget med en kamp som ble riktig morsom etter en litt laber start. Anders Ganer gjorde igjen en solid innsats mellom stengene, etter 7 kamper står han med bare 1 baklengsmål i snitt. Ellers var Stian Einbu og Morten Ytterdahl meget friske i dag, med 4 poeng hver.

MS har vist en fin formstigning gjennom denne sesongen, og nå begynner vi å se konturene av samspilte, godt fungerende rekker. Dette lover meget godt for andre halvdel av sesongen.