MS-H/L 4-1 (1-0) (2-1) (1-0)

MS gikk seirende ut av åpningskampen i den nye Manglerudhallen.

Oppdatert: (17.11.2004)

Ved forrige møte mellom lagene vant H/L 3-1 i Lørenhallen, men i kveld var det duket for revansje. MS tok tak i kampen fra start, og dominerte spillet stadig sterkere utover i første periode. Laget misbrukte flere store målsjanser, men først da de fikk en spiller utvist klarte de å finne nettmaskene. Kort tid før utvisningen var ferdig sonet ble en MS-spiller revet ned, og dommeren markerte for avventende utvisning på en Haslespiller. Heldigvis fikk MS beholde pucken, og etter 16.33 kunne Stian Einbu runde keeper og sette inn den aller første scoringen i den nyoppussede Manglerudhallen. MS vant skuddene med 17-5, og burde absolutt ha ledet med mer enn ett mål etter den første perioden.

Også i andre periode dominerte MS til tider stort. Før to minutter var spilt av perioden økte Stian Eriksen ledelsen til 2-0, og MS hadde full kontroll på kampen. Hasle/Løren fikk bare unntaksvis låne pucken, som da de i noen sekunder fikk spille 5 mot 3. Det resulterte i et par målsjanser, men disse forsøkene ble stoppet av Anders Ganer i MS-målet. Hos Hasle var det den tidligere MS-målvakten Endre Thoresen som holdt sifrene nede. Men han kunne ikke hindre at MS igjen økte sin ledelse 13.52 ut i midtperioden. Stian Einbu kom alene gjennom etter fint samspill med Morten Ytterdahl, og Thoresen ble enkelt fintet ut. Mot slutten av perioden spilte H/L igjen i overtall, etter et feil bytte hos MS. I spill fem mot fire fikk gjestenes Micke Friedman gå alt for alene inn mot Ganer, og rutinerte Friedman ordnet en viss spenning med sitt reduseringsmål halvannet minutt før siste puase.

I tredje periode spilte MS innledningsvis litt mer forsiktig enn i de to første, samtidig hadde H/L lite å by på. Perioden ble dermed til tider kjedelig sett fra tribunen, men i sluttminuttene kom MS igjen på offensiven. Fire minutter før full tid knallet Tom Cato Myhre inn 4-1 etter assist av Espen Pettersen, og seieren var sikret.  Backene våre leverte til tider solid spill i kveld, og det var ikke mange gangene Hasle fikk slippe til foran Anders Ganer. Klas Aarlid gjorde et vellykket comeback i denne kampen, og viste seg som en tin tilvekst i MS-forsvaret. Totalt sett en fin forestilling av MS, selv om man med skuddstatistikken 47-15 nok burde ha vunnet med større sifre. Avstanden ned til lagene under kvalikstreken er nå på seks poeng, og etter snart halvspilt serie er MS i rute. Og ikke minst, vi er ubeseiret på vår nye hjemmebane....