Grüner-MS 5-7 (1-3) (3-1) (1-3)

MS snudde 4-5 til 7-5 i en til tider kaotisk kamp i Grünerhallen.

Ved LS
Oppdatert: (08.11.2004)

Grüner lå på plassen bak MS før denne kampen, og det sto med andre ord viktige poeng på spill i kampen om andreplassen på tabellen. MS startet best i en til tider fartsfylt første periode, og etter 7.16 sendte Stian Einbu laget i føring med et slagskudd fra blå. Rot i MS-forsvaret førte til at hjemmelaget kunne kontre inn utligningsmålet i undertall fem minutter senere. MS hadde likevel et klart overtak i denne perioden, og etter snaue kvarteret var det Lars Erik Forsbergs tur til å få treff fra blålinjen. Dette målet kom i spill fem mot fire, og før perioden var omme hadde også MS scoret i undertall. Stian Einbu fyrte løs fra skrå vinkel på en kontring og sørget for 3-1 til MS ved pause.

MS så ut til å ha god kontroll på kampen utover i midtperioden, men etter hvert var det dommeren som kom mest i fokus. Lista for utvisninger var ikke akkurat plassert høyt i denne kampen, og mange rare avgjørelser fikk til tider begge lags spillere til å riste oppgitt på hodet. Det er også lenge siden vi har sett så mange avblåsninger for offiside i målgården i en kamp. Spillet ble etter hvert stykket opp, og kvaliteten på kampen sank. Åtte og et halvt minutt ut i perioden fikk Grüner reduseringen de håpet på, etter en horribel pasning av Bjørn Opperud i MS-målet. Dommeren kom igjen i fokus da han først valgte å underkjenne målet, før han etter lange samtaler med spillere og meddommere likevel godkjente. MS så ut til å få en liten smell psykisk, for etter dette tok Grüner tak i kampen igjen. Bare minuttet etter reduseringen kom utligningen, igjen etter passivt forsvarsspill hos MS. Baklengsmålene så ut til å fungere som en vekkerklokke for MS, som igjen tok føringen fire minutter senere. Men igjen gikk rullgardina ned etter kort tid, og hjemmelaget ordnet på ny balanse i stillingen før siste pause.

Drøye 7 minutter ut i siste periode tok Grüner ledelsen for første gang i kampen. Skuddet ble fyrt av fra langt hold, og var av typen en keeper bør ta uansett hvor hardt det måtte være. Opperud hadde ingen heldig dag, og overlot buret til juniormålvakt Jørgen Rålm etter dette baklengsmålet. Keeperbyttet så ut til å ha en skjerpende effekt på resten av laget, for nå fosset MS-gutta frem. To minutter etter byttet sendte Morten Ytterdahl pucken opp i nettaket etter glimrende samspill med Jon Rømoen og Erik Wallace. Dette var Wallace sin tredje assist i kampen, og før perioden var halvspilt sendte han MS i ny ledelse. Nok en gang var kampen snudd på hodet, og som i forrige kamp var Wallace delaktig i å sikre poeng for MS.

Jørgen Rålm ble ikke stilt på de helt store prøvene i MS-målet mot slutten av kampen, og lyktes i å holde buret rent. To minutter før full tid roet nervene seg hos MS da Martin Røymark punkterte kampen til 7-5. MS hadde også muligheten til å øke ledelsen i tomt bur i sluttminuttet, uten å lykkes med dette. 7 mål er likevel godkjent, vi er kanskje mer bekymret over de mange billige baklengsmålene. MS burde avgjort kampen i de to første periodene, men det er likevel sterkt av laget å komme tilbake og avgjøre med tre mål på de siste elleve minuttene. Med dette øker avstanden til lagene på tredje og fjerdeplass, etter at også Hasle-Løren avga poeng i kveld. Kommende søndag møter MS Lørenskog, som har vist tegn til formstigning i det siste. Unngår MS feilskjær der, er laget i god rute før hjemmekampene starter den 17. november.