Gjøvik-MS 0-3 (0-1) (0-1) (0-1)

Anders Ganer og MS holdt nullen på Gjøvik.

Oppdatert: (01.11.2004)

Forrige møte i Fjellhallen endte med MS-seier 4-2, og også i kveld skulle det bli relativt målfattig. MS fikk en gylden mulighet da laget fikk spille fem minutter i overtall i første periode, etter at Martin Røymark ble offer for en stygg takling bakfra. Som i forrige kamp satte MS inn Espen Pettersen på backplass i overtallsspillet, og denne gangen lyktes man i å utnytte skuddstyrken til Espen. 8.54 ut i perioden sendte han MS i føring på et knallhardt slagskudd fra blå. MS vant skuddene i perioden med 16-8, men takket være to gode målvakter ble det ikke flere mål før pause.

MS fikk slite litt mer med Gjøvik i en jevnere midtperiode, og ved et par anledninger var Mammutene nær en utligning. Men Anders Ganer holdt stand i MS-målet, og nektet å slippe pucken bak seg. MS stokket litt om på rekkene utover i kampen, men klarte ikke å skape det helt store. Først 17.01 ut i midtperioden var det igjen duket for scoring. Etter en del klabb og babb foran Gjøviks målvakt klarte Martin Røymark å løfte pucken over en liggende keeper og i mål, fra nesten død vinkel. En viktig scoring i en litt treg periode av MS.

45 sekunder ut i siste periode ble kampen punktert. Jon Rømoen sendte ivei en blanding av skudd og pasning, som traff midt på kølla til Erik Wallace. Erik fikk et sjeldent godt treff på en vanskelig pasning, og knallet pucken ned i isen bak keeper. En pen og viktig scoring, som også roet ned det som måtte være igjen av nerver i MS-laget. De grønne kontrollerte kampen greit derfra, og etter hvert var det eneste spenningsmomentet om Anders Ganer skulle greie å holde nullen. Det lyktes han med, og Anders har nå en redningsprosent på over 95 etter fire kamper. Meget sterkt av 19-åringen, som virker tryggere og sikrere for hver kamp han spiller. Han har tatt vare på sjansen han har fått, og Bjørn Opperud må jobbe hardt om han skal vinne tilbake plassen mellom stengene.

Nå er det duket for ny toppkamp i 1. divisjon mot Furuset kommende onsdag. Den kampen bør MS vinne om de fortsatt skal ha muligheter til å utfordre Ulvene om førsteplassen i seriespillet. Furuset har klart seg uten feilskjær så langt, men vi er ikke i tvil om at MS-gutta ønsker å endre på dette.