MS-Furuset 4-3 (0-0) (2-1) (2-2)

MS revansjerte seg mot Furuset, og vant generalprøven før seriestart.

Oppdatert: (18.9.2004)

I dette oppgjøret fikk vi (bokstavelig talt) se et helt annet lag enn mot H/L i Grünerhallen. Mer interessant er det å sammenligne med forrige kamp mot Furuset, og også siden den kampen var det stor fremgang å spore. MS kjempet med nebb og klør for hver eneste puck, og det var tydelig at det lå mye prestisje i å vinne dette oppgjøret.

Første periode ble målløs, med MS som det klart førende laget. MS var best i det meste, og kun Furusets gode finske målvakt holdt laget inne i kampen i denne perioden. MS fortsatte å vinne de fleste dueller i andre periode, men først etter litt over halvspilt kamp ble det nettkjenning. Stian Eriksen fyrte løs en hard ispuck fra skrå vinkel, og endelig måtte Furusets keeper kapitulere.  Ikke før var MS foran i målprotokollen, så gikk man seg bort i forsvar. Furuset kom i overtall inn i sonen, og overlistet Anders Ganer som kom inn for Opperud halveis i kampen. 1-1 var et flatterende resultat for Furuset på det tidspunktet, og det ville Stian Einbu gjøre noe med. Han fikk pucken av navnebror Stian Eriksen, og knallet til med et riktig kanonskudd. En vakker scoring, og MS var igjen i føring.

Drøye minuttet ut i siste periode økte Christopher Henriksen til 3-1 for MS på et skudd fra blå, og det så ut til at dette skulle gå veien. En liten sovepute ble nok den scoringen, for etter dette fikk Furuset lov å komme inn igjen i kampen. Etter 4.25 ble det redusering og ny spenning. Og drøyt halveis i perioden sto det plutselig 3-3, etter et skudd Ganer vel burde tatt. Han fikk heller ikke mye hjelp av forsvaret i denne perioden. MS så ut til å være ute på en forsinket blåbærtur, og i minuttene som fulgte var det bare en skjerpet Anders Ganer som hindret ledelse til Furuset.

Men omsider tok MS-gutta seg sammen, og tok tak i spillet igjen. Fire minutter før slutt var det Vidar Østli som skulle få æren av å bli matchvinner. Norske spillere har en tendens til å sende ivei skudd av typen "jeg fyrer løs det jeg kan og håper det beste", men Vidar tok seg tid til å sikte. Dermed var keeper overlistet på nytt, og MS var igjen i førersetet. Seieren i kveld skulle likevel komme til å sitte langt inne. Furuset tok ut målvakten i sluttminuttene, og pepret løs det de kunne mot Anders Ganer. Han holdt stand, dermed ble det en etterlengtet revansje fra forrige kamp. MS har vist en stigende formkurve, og nå ser det ut til at laget begynner å nærme seg den formen de bør være i når det skal kjempes om seriepoeng.