VIF-MS 5-1 (0-1) (2-0) (3-0)

MS leverte en bra innsats mot VIF, og hadde "storebror" på gaffelen i over halve kampen.

Oppdatert: (19.10.2003)

Etter måltørke og mange baklengs i de to siste kampene, ventet mange at sifrene kunne bli stygge på Jordal i kveld. Men i innledningen av kampen var det til tider vanskelig å skille topp fra bunn. Vi fikk se en langt blekere utgave enn vi er vant til av de regjerende serie- og norgesmesterne fra VIF. MS har for vane å tape stort når de får baklengs mot seg de første fem minuttene av en kamp, men etter hvert som minuttene gikk fattet vi mot. Og da MS like godt frekt og freidig tok ledelsen etter tolv minutters spill, var det så vi nesten ikke trodde det vi så. MS kom gjennom 2 mot 1, Lars Erik Forsberg spilte frem Axel Grusell, som la pucken rolig og nonchalant bak keeper.

Etter hvert som perioden ble eldre, flyttet hjemmelaget spillet høyere opp på banen. MS ble satt under hardt press mot slutten av perioden, men anført av en meget god målvakt Endre Thoresen lyktes det et kjempende MS-lag å holde ledelsen til pause. Endre fortsatte sitt gode spill i andre periode, og halveis i kampen var nullen fortsatt intakt. Men så pådro MS seg en utvisning av det billige slaget. Og gutta hadde bare spilt 18 sekunder i undertall da laget pådro seg en ny utvisning, for å forsinke spillet. Dommer Berg virket urimelig pirkete ved den anledningen. Og i spill 3 mot 5 måtte MS kapitulere. Utligningen kom etter 11.20, og hjemmelaget var fortsatt i overtall. Etter snaue 13 minutter befant en mølje av spillere seg rundt, og delvis oppå Endre Thoresen. Endre kunne ingenting gjøre da VIF satte pucken i åpent mål.

MS skapte en del målsjanser i slutten av andre periode, men uten å få pucken i mål. Da så VIF la på til 3-1 bare 34 sekunder ut i den andre perioden, ble oppgaven vanskelig. Gutta forsøkte i det lengste, men virket etter hvert slitne. Da vertene la på til 4-1 etter 12.49 av perioden, var kampen punktert. Hjemmelaget scoret også en gang til i sluttminuttene, slik at 5-1 ble stående som sluttresultat. Kanskje noe flatterende, igjen blir rutine avgjørende. Men det unge MS-mannskapet gjorde slett ingen dårlig kamp i kveld.

Tap til tross, er det ikke vanskelig å finne positive trekk ved dagens MS-innsats. Endre Thoresen gjør en meget bra innsats i MS-målet, og flere av backene fortjener også ros. En annen spiller verdt å trekke frem er unge Mathis Olimb. 17-åringen har fått mye "pepper" fra VIF-hold etter at han vendte tilbake til MS. Og i kveld var VIF-spillerne åpenbart ute etter å straffe unggutten. Han fikk mange stygge taklinger mot seg, uten at det så ut til å påvirke verken humør eller innsats. Mathis virker meget kvikk og teknisk god, og er utvilsomt en positiv tilvekst i MS.

Endre Thoresen mottok en fortjent bestemannspremie hos MS.

Skudd i kveldens kamp: 40-12