MS-Lillehammer 5-2 (2-1) (1-1) (2-0)

MS fortsetter sin bratte stigning oppover formkurven, og sikret i kveld sin første seier i årets serie.

Ved LS
Oppdatert: (09.10.2003)

For første gang i seriespillet fikk også MS en virkelig pangstart på en kamp. Erik Wallace kom alene gjennom etter drøye minuttet, og løftet pucken elegant opp i nettaket bak Lillehammers keeper. MS var det klart beste laget i innledningen av kampen, men etter 5.23 utnyttet gjestene overtallsspill, og stillingen var 1-1 etter litt slapt forsvarsspill hos MS. Vi hadde likevel en følelse av at MS var laget som ville mest i kveldens kamp. Og i periodens sluttminutt var det MS sin tur til å utnytte overtall. Kim Frydenberg fikk en utmerket pasning fra Axel Grusell, og til tross for at "Fryden" ble hindret, lyktes han i å lure pucken i mål. Fortjent MS-ledelse til pause.

Også i andre periode virket MS som det piggeste laget, men det var Lillehammer som kunne gå opp og score på en 2 mot 1-situasjon snaut halveis i kampen. På det tidspunktet virket det noe ufortjent, da MS hadde hatt nok av sjanser til å øke sin ledelse. Med drøye fire minutter igjen av perioden skulle det igjen lykkes MS å få pucken i nettmaskene. Stian Einbu skapte en stor målsjanse, men det var Petter Skolla som klarte få pucken over streken. Fra vårt ståsted kunne det se ut som om pucken gikk via skøyta, men tross protester fra Lillehammer ble målet godkjent. MS kunne dermed gå også til andre pause med ettmåls ledelse.

Vi fryktet en virkelig thriller i siste periode, og nervene slo seg ikke akkurat til ro da MS pådro seg en tidlig utvisning. Men gutta kjempet som løver, denne kampen ville de vinne. Våre gutter i grønt tok etter hvert bukten og begge endene i denne perioden, og etter to sterke mål av Lars Erik Forsberg var kampen i realiteten avgjort. Lillehammer virket relativt tafatte i denne siste perioden, og så ikke ut til å ha troen på det de holdt på med. MS derimot viste en glød og spilleglede de ikke var i nærheten av i de første kampene. Rekkekameratene Forsberg/Andersen/Wallace og Einbu/Grusell/Frydenberg begynner virkelig å finne hverandre. Og i sluttminuttene fikk vi også se 17-åringene Mathias Trygg og Martin Røymark kjøre karusell med LIK-forsvaret.

Etter et par begredelige kamper i starten av sesongen har det bare gått fremover for MS. Med kveldens velfortjente seier er laget forbi Lillehammer på tabellen. Det blir nok mang en stri tørn for det unge laget også i fremtidige kamper, men de tre poengene fra denne første seieren er usedvanlig god ballast å ha med seg videre. Vi gratulerer alle gutta med en kjempeinnsats, og ønsker lykke til i en ny spennende match på søndag, da kommer Stjernen på besøk.

Skudd i kveldens kamp: 25-23