MS U17 igang

Knallstart på sesongen for MS U17.

Oppdatert: (12.10.2008)

Stor trafikk foran mål da Jonatan Wik satte inn 1-0 til MS.

U-17 består i år av 17 spillere født 1993. Laget forsterkes av 92- og 94-spillere etter behov og skadesituasjonen i laget. I utgangspunktet får U-17 et tøft år da vi stort sett møter spillere som er ett år eldre og 5-10 kg tyngre.

Sesongåpningen har imidlertid gått over all forventning. Gutta har hatt en bratt lærekurve, det er sikkert. Men; etter 4 seriekamper står U-17 med 3 seire og et knepent tap mot serieleder Lillehammer. Alle har løftet seg ett hakk eller to fra i fjor og matcher  det høye tempoet og de harde taklingene dette nivået innebærer. Meget imponerende!

For fansen og spillerne er det mye morsommere i år. Det er definitivt slutt på 14-0 og drilleparty. Kampene er tette og fartsfylte, og ingenting blir avgjort før etter 3 x 20 min. Dette er skikkelig hockey.

Siste kamp var lørdag 11. oktober mot Storhamar på Hamar. MS var kjapt frempå med 3 scoringer de første 12 minuttene. Deretter reduserte Storhamar en gang før pause. Perioden var velspilt med høyt tempo der MS viste seg å være de beste skøytegåerne.

Storhamar hadde tydeligvis fått beskjed om å finne frem igjen grovspillet sitt i pausen. 2. periode var betraktelig tøffere, med mange utvisninger til Storhamar og mye rotete spill. Storhamar kriget seg inn i matchen og reduserte midtveis i omgangen. MS hadde to skudd i stanga og flere 100%-sjanser, men det ville seg ikke. Marius Sandven sørget heldigvis for fortjent 2-målsledelse med sitt andre for dagen da det stod igjen ett minutt av perioden.

Siste periode var like jevn som midtperioden. Samme høye tempo og like harde tak.  MS var i en periode oppe i en 3-målsledelse, men den skrumpet inn til 1 da det stod igjen 8 minutter.  Da stod kampen og vippet, og Tom Røymark fikk coache litt. MS rodde seieren i land med en befriende scoring av Marcus Mossin 3 minutter før slutt.

MS vant fortjent 7-5. Marius Sandven og Jonas Knutsen noterte begge 3 poeng, sistnevnte hadde kampens flotteste mål da han satte pucken i krysset på vei UT fra mål.