MS-Kongsvinger 1-3

MS møtte veggen mot Kongsvinger.

Oppdatert: (03.12.2008)

Mye sto på spill i kveldens toppkamp mellom MS og Kongsvinger, men vi fikk ganske tidlig se tegn på at dette ikke var kvelden for de grønne. Kongsvinger scoret et enkelt mål på en retur etter 6.22 av første periode, og hadde dermed allerede fått kampen nøyaktig dit de ville ha den. MS møtte et Kongsvingerlag som spilte fornuftig og avventende, og ventet på at sjansene fremover skulle by seg. Den taktikken lyktes de med. Riktignok klarte MS å legge press på gjestene mot slutten av første periode, og ett minutt før pause danset pucken på mållinjen. Det var vanskelig fra vårt ståsted å se om pucken var inne, men en godt plassert dommer godkjente scoringen. Det skulle til gjengjeld bli siste gang MS hadde marginene på sin side i denne kampen.

I starten av andre periode sto kampen og vippet. MS prøvde igjen å etablere et visst press, mens Kongsvinger var mer avventende. Men i motsetning til MS utnyttet gjestene de sjansene de fikk. Snaut seks minutter ut i perioden var Lage Knutsen satt ut av spill, og Kongsvinger satte pucken i tomt mål til nytteløse protester fra MS. Etter 14 minutter fikk MS en stor målsjanse i undertall, men heller ikke denne gangen klarte de å overliste Kongsvingers målvakt. Isteden kontret gjestene inn 1-3 bare sekunder senere. Derfra og inn hadde Kongsvinger rimelig god kontroll på det hele. Den kollektive scoringsvegringen hos MS var tilbake i fullt monn. I sluttminuttene ble Lage Knutsen byttet ut med en utespiller, og MS forsøkte seg i spill 6 mot 4. Men heller ikke denne gangen trillet pucken MS sin vei. Det eneste lyspunktet var at man unngikk et fjerde baklengsmål, som også ville ha gitt Kongsvinger totalseieren innbyrdes. Sondre Olden mottok en velfortjent bestemannspris etter kampslutt, igjen var det de yngste som gikk foran som eksempler til etterfølgelse.

MS må nå sette sin lit til at Rosenborg og Kongsvinger ikke deler poengene innbyrdes, samtidig som MS selv vinner resten av sine kamper. Det blir ingen enkel oppgave, men i første omgang må MS reise kjerringa mot Storhamar 2 i den siste kampen før juleferien.