Norge U20-MS 4-1

Jevnspilt kamp mellom MS og U20-landslaget på Jordal.

Oppdatert: (12.12.2008)

Med en skuddstatistikk  på 31-32 samt flere store og forspilte målsjanser kunne like gjerne MS ha vunnet denne kampen. Men MS sliter fortsatt med å omsette sjanser i mål.

Treneren David Livingston kjørte rundt på 4 rekker og lot alle få spille mye i denne kampen, som ble en fin gjennomkjøring for U20-landslaget og MS. MS hadde kanskje litt for mye respekt for U20 i 1ste periode og det var også 2 personlige feil i egen sone som U20 omsatte i 2 lettkjøpte mål i løpet av perioden. Stillingen 3-0 til U20 etter første omgang ga absolutt ikke et riktig bilde av kampen.

I 2ndre periode startet U20 friskt og hadde 5-3 overtall i nesten 1 minutt uten å få til for mange avslutninger. Etter halvspilt 2ndre periode tok MS over mer og mer og U20-spillerne hadde problemer med å finne hverandre og å skape noe offensivt. Det ble litt for mye transport av puck. Det var derfor helt fortjent da MS reduserte til 1-3 midtveis i perioden.

I 3dje periode scoret U20 et enkelt mål etter bare 41 sekunder da MS gjør en dårlig klareringsjobb i egen sone. Etter denne scoringen så er det helt klart MS som har de største sjansene i denne perioden, med ett stolpeskudd og en bom på åpent mål.

Dommeren la lista ganske høyt i denne kampen og det kan straffe seg for U20 når de spiller i VM ettersom internasjonale dommere er mye strengere på hektinger og slashinger som vi så mye av fra U20-spillerne i dag. U20-landslaget består av veldig mange gode og raske spillere som individuelt sett holder meget høy internasjonal klasse. Det er kanskje det beste U20-landslaget vi har sett på mange år. Utfordringen for landslagstrenerne blir helt klart å få spillerne til å fungere som et lag og med et spillesystem som alle er fortrolige med ettersom spillerne er vant til andre roller og systemer fra egne klubblag. Og med bare én samling (3 treningskamper) i november og denne treningskampen mot MS så kan det bli en skikkelig utfordring.

Vi ønsker Knut Stubdal og U20 lykke til i VM !