Toppkamp U19

Jevnt og spennende i toppkampen mellom MS og Lillehammer.

Oppdatert: (11.1.2009)

Vi fikk se et spennende og fartsfylt toppoppgjør i Manglerudhallen søndag, mellom Norges i øyeblikket to beste juniorlag. Det var Lillehammer som kom best i gang i kampen. MS pådro seg to utvisninger i rask rekkefølge, og gjestene svarte med to kjappe scoringer. Men MS kjempet seg tilbake i en ellers jevnspilt periode, med scoringer av Eirik Edstrøm og Joacim Sundelius. I andre periode var det Lillehammer som skapte mest, selv om MS også var farlig frempå ved et par anledninger. Gjestene kom foran igjen i målprotokollen etter en ny scoring i power play, og flere mål ble det ikke i andre periode.

I avslutningen av midtperioden og begynnelsen av den tredje måtte MS igjen spille 3 mot 5. Denne gangen gikk det bra, og MS slo snart tilbake. Joacim Sundelius utlignet tre og et halvt minutt ut i perioden, og etter snaut halvspilt periode tok MS ledelsen for første gang. Nærmest med ryggen mot mål satte Sondre Olden inn en lekker backhand som vi gjerne hadde sett ble seiersmålet. Slik skulle det imidlertid ikke gå. Fire minutter før full tid fikk Lillehammer kontringsmuligheten de trengte, og stillingen var 4-4. Gjestene fikk også spille to minutter til i overtall avslutningsvis, men uten å komme til flere nettkjenniger. Dermed endte det igjen med poengdeling mellom disse to jevne lagene, noe som ut fra kampbildet totalt sett var greit.