MS-Furuset 7-1

Drømmestart for Manglerud Star i kvaliken.

Oppdatert: (26.2.2009)

Da MS og Furuset2 nylig møttes i 1. divisjon, stilte Furuset med et tilnærmet a-lag. Men selv om Ulvene stiller nesten samme laget i kvaliken, var det vel de færreste som hadde drømt om at MS skulle vinne med enda større sifre i kveldens kamp. Det var MS som kom best igang også i kveld. Pål Skogli pådro seg tidlig en tominutter, men gjorde bot for sine synder med kveldens første scoring like etterpå. Andrew Jasicki fulgte opp med en ny MS-scoring drøye minuttet senere, og MS kunne legge fra seg det de måtte ha hatt av nerver. I andre halvdel av perioden var Furuset mer på offensiven, og skapte flere farlige målsjanser. Det var imidlertid noe krampaktig og litt nervøst over gjestene i kveld, og MS holdt ledelsen til pause.

I starten av andre periode fullførte MS først et undertall uten baklengs. Og da det ble Furuset sin tur til å få en mann i fryseboksen, gjorde de grønne kort prosess. Micke Mattsson mistet kampene i Stavanger pga skade, men i kveld var han på plass og scoret sitt første mål i MS-trøya. Selv om MS har fått en del forsterkninger i løpet av sesongen, har David Livingstone fortsatt å bruke juniorspillerne. Og det betaler seg. Allerede mens Mattssons scoring ble annonsert, var Magnus Lindahl på farten og økte MS-ledelsen til 4-0. Furuset var nå fullstendig på hæla, og før perioden var fem minutter gammel hadde Marius Andersen satt 5-0 til de grønne. Furuset fikk omsider uttelling med et raskt reduseringsmål, og etter dette gikk kampen inn i en litt amper fase. Begge lag pådro seg flere utvisninger, men MS klarte seg gjennom perioden uten flere baklengsmål. Og da Marius Andersen økte til 6-1 to minutter før siste pause, var kampen definitivt punktert.

En sluttperiode blottet for nerve var egentlig ikke det vi hadde sett for oss da denne kampen startet. Perioden ble nærmest en transportetappe, hvor MS hadde full kontroll. Furuset bar tydelig preg av å være et lag i motgang, mens MS hadde spilt på seg selvtillit etter en lang seiersrekke i 1. divisjon. Joacim Sundelius sørget for nok et juniormål tidlig i perioden, og fastsatte med det sluttresultatet til 7-1. At MS dermed vant med ett mål mer mot førstelaget enn mot andrelaget, er en morsom kuriositet. Resultatet bringer også MS opp på tabelltopp i kvalet, etter at Comet slo Kongsvinger 7-3 i den andre kampen. Comet er storfavoritt i gruppen, og kommer på besøk til Manglerudhallen søndag. Etter drømmeresultatet i kveld kan MS nå senke skuldrene og gå inn i den kampen med alt å vinne. Ingen forventer mirakler, men kveldens resultat viser at alt er mulig i denne kvaliken.