Seriegull til MS U19

U19 tok hjem seriemesterskapet etter ny eventyrlig avslutning.

Oppdatert: (06.3.2009)

MS trengte ett poeng i kveldens kamp mot Lillehammer for å bli seriemester. Et spennende utgangspunkt, med tanke på at begge de to tidligere oppgjørene mellom lagene hadde endt nettopp med poengdeling. Og i kveld fikk MS en drømmestart, med scoring på sine to første forsøk. Deretter ble det mye Lillehammer. Gjestene dominerte resten av perioden, og sørget for balanse i regnskapet før pause.

Tidlig i andre periode tok Lillehammer ledelsen for første gang i kveld, og nå var det gjestene som hadde grep om gullmedaljene. MS tok etter hvert over føringen i kampen igjen, men uten å få uttelling for sjansene i midtperioden. Utviklingen begynte nå å minne mistenkelig om a-lagsoppgjøret mot Kongsvinger dagen før. En like sterk avslutning våget vi likevel ikke å drømme om. Flere av spillerne hadde tross alt vært med på den tøffe kampen i Kongshallen, og de måtte vel være slitne?

Der fikk vi tro om igjen. For dagens tredjeperiode ble nærmest en ønskereprise av gårsdagens fantastiske avslutning. Energiske MS-spillere føk rundt som de reneste Duracell-kaniner, og snaue seks minutter ut i perioden hadde de grønne turbogutta snudd kampen med to nye scoringer. Med ledelse 4-3 pådro MS seg en utvisning, og igjen gikk tankene til oppgjøret på Kongsvinger. Og akkurat som i den kampen punkterte MS det hele med et kontringsmål i undertall. Da skjønte vi at det ville gå veien. På slutten tillot gutta seg å leke litt, og de ga seg ikke før de hadde gjentatt gårsdagens bragd fullt ut, og scoret fem mål i tredjeperiode.

Etter kampslutt fikk MS-gutta sine gullmedaljer, deretter kunne de slippe seg løs og sprette champagnen fulgt av noen elleville jubelscener på isen. Forhåpentligvis blir ikke feiringen av det alt for utagerende slaget i denne omgang, siden mange av gutta skal ut i sluttspillkamper med U17, U19 og ikke minst kvalikkamper med a-laget. Vi gratulerer MS U19 med et velfortjent seriegull!