U19 finaleklare

MS U19 klare for NM-finale etter storseier over Furuset.

Oppdatert: (23.3.2009)

Det ble en svært jevn, og ikke alt for velspilt første semifinale mellom MS og Furuset. MS-juniorene var ikke like kvikke i beina som vi er blitt vant til, flere av dem spilte da også gårsdagens U17-finale på Lillehammer. I kveldens kamp tok gjestene ledelsen allerede etter 31 sekunders spill, men MS kom tilbake og utlignet ved Jonas Knutsen. I tredje periode sendte Daniel Rokseth MS i ledelsen for første gang, men Furuset svarte raskt. Kampen gikk til sudden death, hvor Furuset avgjorde etter bare 55 sekunders spill. Dermed måtte MS vinne neste kamp i Furuset Forum for fortsatt å ha muligheten til finalespill.

I den andre semifinalekampen var det MS som kom best igang, med tidlige scoringer i både første og andre periode. Begge gangene var Joacim Sundelius sistemann på pucken. Men Furuset kom tilbake, og på 2-2 sto kampen og vippet. Og denne gangen vippet det Manglerud Stars vei. Marius Günther sendte MS i ny ledelse snaut halveis i tredje periode, og i sluttminuttene scoret Joacim Sundelius ytterligere to ganger for de grønne. Med MS-seier 5-2 i denne kampen var det klart for en tredje og avgjørende semifinale i Manglerudhallen mandag.

Og i den tredje semifinalekampen fikk vi se en total grønn dominans spesielt de første ti minuttene. På stillingen 3-0 til MS forsøkte Furuset seg på en offensiv, men ble kontret i senk av av et storspillende MS-lag. Med 6-1 på tavla etter første periode var mye avgjort. Andre periode dalte betraktelig i underholdningsverdi, og endte målløst. Furuset skal ha ros for at de aldri ga opp, og på stillingen 7-2 i tredje periode tok de faktisk en kort stund ut målvakten. Men det ga ingen resultater, og selv ikke da MS pådro seg tre utvisninger på rappen klarte gjestene å komme nærmere i målprotokollen. MS har dermed slått ut Furuset i både a-lagskvalik, U17- og U19-sluttspill, og er klare for en ny NM-finale mot Lillehammer. En sterk prestasjon, ikke minst med tanke på at flere av spillerne nå er oppe i 5 kamper på 6 dager.

Målscorere for MS i siste semifinalekamp var Magnus Lindahl (3), Daniel Rokseth, Alexander Tolg Fernsjø, Joacim Sundelius og Jonas Djupvik Løvlie. Nå blir det endelig en kampfri dag, før det braker løs igjen med finalekamper fra onsdag.

1. finale: onsdag 25.3 kl 1900 MS-Lillehammer
2. finale: lørdag 28.3. kl 1600 Lillehammer-MS

evt. 3. finale: søndag 29.3 kl 1700 MS-Lillehammer