MS-Lørenskog 4-5 (0-2, 2-1, 2-2)

Utvisninger ødela for MS i toppkampen.

Oppdatert: (13.1.2007)

Kampen mellom MS og Lørenskog ble både dramatisk og spennende, slik et toppoppgjør skal være. Spillet bølget frem og tilbake, og lagene byttet på å ha føringen. Det var gjestene som kom klart best i gang, og som ledet 2-0 ved den første hvilen. I den andre perioden var det MS sin tur til å være på hugget. Laget kvitterte med to scoringer, og hadde flere muligheter til å ta ledelsen i kampen. Men isteden var det Lørenskog som kunne kontre inn nytt ledermål like før periodens slutt.

I siste periode var MS frempå igjen, og snudde kampen med to kjappe scoringer. Mats Wikstrand kunne blitt matchvinner med sin frekke nettkjenning fra knestående, men han skulle isteden bli innblandet da utvisninger ble helt avgjørende for kampen. Daniel Löf satt allerede utvist da Wikstrand pådro seg en 2+2-minutter, og i spill 5 mot 3 var det duket for utligning. Straks MS var fulltallige hadde de en gigantisk sjanse til å avgjøre kampen, men pucken ville ikke inn. Isteden fikk vi nok en MS-utvisning som skulle bli fatal. Denne gangen var det Mika Tasala som måtte sone, og i spill 5 mot 4 kunne tidligere MS-kaptein Espen Pettersen sette det avgjørende målet. Det er ingen overraskelse at tidligere MS-spillere var involvert i 4 av 5 Lørenskogmål i kveld.

Selv om kveldens toppmøte altså endte med et knepent og noe bittert ettmålsnederlag, var det flere positive tegn i kampen. MS virket klart kvikkest i beina i de to siste periodene, og kunne fått med seg både ett og to poeng. Utvisninger, og Lørenskogs rutine, ble til slutt tungen på vektskålen. Samtidig avga Gjøvik poeng mot Lillehammer, slik at MS fortsatt er over kvalikstreken med bedre målforskjell og ledelse i innbyrdes oppgjør. Det kan se ut som om Gjøvik har et noe tøffere program igjen, med blant annet kamper mot VIF 2 og Lørenskog. Men kampen mellom MS og Gjøvik blir nok den aller mest avgjørende. Grüner kan også blande seg inn, selv om de har to poeng mindre og en kamp mer spilt. Men da må gutta fra Løkka slutte med sine gjentatte nederlag mot svakere motstand. Akkurat det håper vi også MS unngår, når de godt under et døgn etter kveldens tøffe dyst tar imot Bergen i Manglerudhallen.